Hamas: Almanya'nın İsrail'e tank mühimmatı gönderme planı savaşa doğrudan ortak olma anlamına geliyor

Hamas, Almanya'nın İsrail'e 10 bin tank mühimmatı göndermeyi planladığına ilişkin haberlerin ardından, bunun 'Gazze'deki soykırım savaşına ortak olmak anlamına geleceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hamas: Almanya'nın İsrail'e tank mühimmatı gönderme planı savaşa doğrudan ortak olma anlamına geliyor

lmanya'nın İsrail'e yaklaşık 10 bin tank mühimmatı göndermeye hazırlandığı haberlerinin basına yansımasının ardından Hamas'tan konuya ilişkin açıklama geldi. Hamas, Almanya'nın planını 'Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı yürütülen soykırım savaşına ortak olma' şeklinde değerlendirdiğini ifade etti. 

'SAVAŞ SUÇLARININ TÜM SİYASİ VE AHLAKİ SORUMLULUĞUNU TAŞIYOR'

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 3 ayı aşkın süredir devam eden saldırılarına atıfla, Almanya'nın söz konusu planının, 'Nazi Siyonist (İsrail) hükümetin işlediği savaş suçlarının tüm siyasi ve ahlaki sorumluluğunu taşıdığı' ifade edildi. Açıklamada, bunun Almanya'yı Filistin halkına karşı savaşta doğrudan bir ortak haline getireceği kaydedildi.

'ALMANYA, TARİHİNİ YENİDEN ÜRETİYOR'

Almanya'nın bu planının en sert şekilde kınandığı belirtilen Hamas açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Öyle görünüyor ki Almanya, insanlığa karşı işlediği günahlarla dolu tarihini yeniden üretiyor ve yakın geçmişten alınan tüm dersler bunlara engel olmuş değil. Halkımızın, kendisine yönelik saldırıya katılan ve tüm tabuları çiğneyen bu cani düşmana koruma sağlayan hiç kimseyi unutmayacağını ve affetmeyeceğini beyan ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, Almanya federal hükümetinin İsrail'e tank mühimmatı sevkiyatına izin verilmesi konusuna prensipte olumlu baktığı ileri sürüldü.

İsrail hükümetinin geçen kasımda Almanya'dan yaklaşık 10 bin 120 milimetrelik tank mühimmatı talep ettiği, bu talebin Başbakanlık, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nca büyük bir gizlilik içinde görüşüldüğü belirtildi. Üreticilerin istenen hassas mühimmatı hemen tedarik edemeyecek olması nedeniyle ordunun kendi stoklarından mühimmat tedarik etmesinin de değerlendirildiğine işaret edildi.

Almanya şu ana kadar İsrail'e ağırlıklı olarak zırhlı araçlar ve askerler için koruyucu teçhizat gönderilmesine onay vermişti. Almanya'nın İsrail'e silah ve askeri malzeme satışı ise geçen yıl 10 kat artarak 326 milyon avroya yükselmişti. İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından ilk birkaç haftada federal hükümet, İsrail'den gelen 185 başvuruyu onaylamış

Kaynak: A.A
Etiketler almanya savaş hamas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin