Kuru kuru öksürüğün şifası karabiberde: Karabiberi böyle tüketince öksürükten eser kalmıyor. Kuru öksürük nasıl geçer?

Bahar mevsimiyle birlikte kuru öksürük şikayetleri artarken salgın hastalıkların neden olduğu öksürük de devam etmekte. Güçlü baharatlardan biri olan karabiber, bu besinle birleşince kuru öksürüğü bıçak gibi kesecek. İşte kuru öksürüğü kesen doğal çözüm

Kuru öksürük, balgam üretmeyen ve genellikle tahriş edici bir öksürük türüdür. Kuru öksürük genellikle bahar mevsiminde artış gösterir.

Bahar mevsiminde bu tip öksürükler, ağaçların, çiçeklerin ve çimlerin polenleri ile hava yoluyla taşınan diğer alerjenlerin neden olduğu alerjik reaksiyonlardan kaynaklanır.

Bu alerjenler, solunum yollarında iltihaplanmaya ve tahrişe yol açar, bu da kuru öksürüğe neden olur.

Bahar döneminde, havadaki polen miktarının artması, alerjik durumların yanı sıra astım semptomlarının da kötüleşmesine yol açar.

Hava kalitesi düşük günlerde dışarıda geçirilen zamanın sınırlandırılması, hava temizleyicilerin kullanılması ve evin içinde polen birikimini azaltacak önlemlerdir.

Bu önlemlerle, bahar aylarında öksürük şikayetleri en aza iner. Tüm bunlara dikkat ettikten sonra evde hazırlayacağınız bu doğal kür, kuru öksürüğe şifa olur.

İşte kuru öksürüğü dindiren doğal yöntem...

KURU ÖKSÜRÜĞE KARABİBERLİ ÇÖZÜM

Karabiberi sağlığımız için güçlü faydalara sahipken onu sütle birleştirmek, kuru öksürüğe ve birtakım sorunlara şifa olur.

Süt, özellikle kuru öksürük semptomlarının hafifletilmesinde popüler bir ev ilacıdır. Karabiber ise antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

Bu özellikler solunum yollarındaki iltihabı azaltmada etkili olur. Kuru öksürük genellikle göğüste rahatsızlık hissi ve boğazda sürekli bir kaşıntı hissi ile karakterize edilir.

Bu durumda karabiber, tahriş olmuş boğazı yatıştırmak ve öksürüğü azaltmak için kullanılan en şifalı kombinasyonlardan biridir.

Süt, özellikle ısındığında boğazı kaplayarak yumuşatıcı bir etki yaratır. Bu kombinasyon, özellikle uyumadan önce alındığında, gece boyunca rahatsız edici kuru öksürüğün azalmasına yardımcı olur.

KARABİBERLİ SÜT NASIL YAPILIR?

Karabiberli sütün hazırlanışı oldukça basittir. 1 bardak sütü ısıtın, içine bir tutam çekilmiş karabiber ekleyin ve karıştırın.

İsteğe bağlı olarak biraz bal da ekleyebilirsiniz, bu da doğal bir yumuşatıcıdır ve mikroplarla savaşma özelliği taşır.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış Mıknatıs gibi çekip kendi içine hapsediyor! Bu burçlara para kene gibi yapışacak! İstedikleri her şey gerçekleşecek! İşte o burçlar Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Fenerbahçe'nin Savic aşkı yeniden alevlendi