İsyan ettiren SMS'lere tam gaz devam!

1 Mayıs'ta yürürlüğe giren yasaya rağmen izinsiz SMS ve e-posta'nın önü kesilemedi.

Yürürlüğe giremeyen yönetmelikler nedeniyle izinsiz SMS ve e-posta’nın önü kesilemedi. 1 Mayıs öncesine göre bu tarz gönderimlerde sadece yüzde 10 düzeyinde düşüş olduğu belirtiliyor. Şikayet mekanizmasının da kolaylaştırılması isteniyor.



Tüketicilere izinsiz SMS, elektronik posta gönderilmesini ve telefon aramalarını yasaklayan düzenleme 1 Mayıs’ta yürürlüğe girmesine karşın karışıklık devam ediyor. Halen isteği dışında SMS ve e-posta almaya devam eden tüketiciler belirsizlikten şikayetçi.



Avukat Gökhan Ahi, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girmesine karşın yönetmeliklerin henüz çıkmadığını belirterek, “Bu nedenle izinsiz SMS gönderimi devam ediyor. 1 Mayıs öncesine göre bu tarz SMS ve e-posta gönderiminde sadece yüzde 10 düşüş olduğu görülüyor. Yönetmelik çıkmadığı için tüketicilerin nereye şikayet edeceği konusunda da açıklık yok” dedi.



Haberin devamını okumak için tıklayın.


Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Fenerbahçe'nin Savic aşkı yeniden alevlendi West Ham United, Semih Kılıçsoy için geliyor Ayrılık acısına son! Yapay zeka silecek Benzin ve motorine zam geliyor