Araç sahipleri DİKKAT! Benzin ve motorine zam, otogaza indirim geliyor. Tarih verildi

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansıyor. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 84,05 dolara kadar gerilerken benzin ve motorine zam; otogaz (LPG) fiyatlarına ise indirim geldi. Zamlı fiyat gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,05 dolardan işlem görüyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilikler benzin motorin ve LPG (otogaz)  fiyatlarına indirim veya zam olarak yansıyor.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM


ntv'de yer alan habere göre, sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam geldi.

OTOGAZ'A İNDİRİM

Otogaz fiyatlarına ise 1 lira 64 kuruş indirim geldi.

Fiyat değişiklikleri gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde:

Benzinin litresi ortalama 43,65 lira

Motorinin litresi ortalama 41,07 lira

Otogaz ortalama 22,47 lira

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Şenol Güneş'in yeni adresi Güney Kore Milli Takımı Fenerbahçe'de, Serdar Dursun ile yollar ayrılıyor Okan Buruk, Zaha hakkında son kararını verdi İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat Altın için üstüne basa basa uyardı: Sakın ha... İki büyük kara deliğin çarpıştığı tespit edildi