Günde 2 bardak için: Vücudu toksinlerden arındırıyor sindirim sistemini güçlendiriyor. Salatalık suyunun sağlığımıza mucizevi etkileri varmış

Salatalık, başlı başına şifa deposu bir besin olurken suyu da sağlığımız için birtakım yararı beraberinde getirir. Suyunu içtiğinizde özellikle o problemlerinizden eser kalmayacak. İşte 1 bardak salatalık suyuyla gelen bin şifa

Salatalık, Türk mutfağında severek tüketilen besinlerden biridir. Salatalık içerdiği güçlü besin değerlerine sahiptir.

C, K ve B grubu vitaminleri açısından zengin olan salatalık, potasyum, kalsiyum, çinko, magnezyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir.

Bu nedenle salatalık, sağlığımız için bir dizi önemli faydayı beraberinde getirir. Ancak salatalıktan elde edilen ve limonla birleştirilen salatalık suyu, bambaşka etkilere sahiptir.

Salatalık suyunun bu faydalarını öğrendikten sonra suyunu hazırlayıp her gün içmeyi ihmal etmeyeceksiniz.

İşte salatalık suyunun mucizevi faydaları ve yapılışı...

SALATALIK SUYUNUN FAYDALARI

Salatalık suyu, hem ferahlatıcı hem de sağlık açısından birçok faydası olan bir içecektir. Salatalık, %95 su içeriğiyle yüksek hidrasyon sağlar.

Bu da özellikle sıcak havalarda veya spor sonrası kaybedilen sıvıların yerine konması için idealdir.

Vücudun su ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde cildin sağlığını destekler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar.

Salatalık suyu, cilt sağlığı için de çok değerlidir. Yüksek miktarda silika minerali içermesi nedeniyle, cildin elastikiyetini artırarak daha sıkı ve pürüzsüz bir cilt sağlar.

Ayrıca, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir ve bazı cilt rahatsızlıklarının şiddetini hafifletir.

Salatalık suyu, kilo verme sürecini destekleyici özellikleri ile de bilinir. Düşük kalori içeriği ve yüksek su oranı, uzun süreli tokluk hissi sağlar ve metabolizmayı hızlandırır.

Ayrıca içerdiği B vitamini kompleksi enerji üretimine katkıda bulunurken, potasyum açısından zengin olması, vücuttaki fazla sodyumu atarak ödem oluşumunu önler.

Kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olan salatalık suyu, yüksek potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler.

Potasyum, vücuttaki sodyum seviyelerini dengeler ve böylece hipertansiyon riskini azaltır. Aynı zamanda salatalık suyu, güçlü içeriği sayesinde kalp hastalığı riskini azaltır.

Salatalık suyu, sindirim sistemini destekler. Yüksek su içeriği ve doğal olarak bulunan enzimler, sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerini önler.

Salatalık suyunun içerdiği lifler, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli ortamı sağlar.

SALATALIK SUYU NASIL YAPILIR?

Şifa deposu salatalık suyu için öncelikle 1 tane salatalığın kabuklarını soyun. Daha sonra blenderden geçirin. Karışımı bardağa dökün ve içine 1 limonun suyunu sıkıp karıştırın. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış Mıknatıs gibi çekip kendi içine hapsediyor! Bu burçlara para kene gibi yapışacak! İstedikleri her şey gerçekleşecek! İşte o burçlar Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Fenerbahçe'nin Savic aşkı yeniden alevlendi