Google'dan "sahtekar ve fahişe" açıklaması

Alman mahkemesi, Google'a açılan davada, arama motorunun işleyişinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine karar verdi.

Google'da arama yaparken kutucuğa bir kelime yazıldığında otomatik olarak ilgili olabilecek kelimeler öneriliyor. 



Almanyalı bir işadamı, Google'ın kutucuğuna adını yazdığında adının yanında '"sahtekar" yazdığı gerekçesiyle şirkete dava açtı.



Şirkete daha önce de adını yazdığında "fahişe" kelimesi çıktığı için bir siyasetçinin karısı da benzer bir şikayette bulunmuştu. 



Bu haberler üzerine Google'dan şu açıklama yapıldı:



"Alman Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karar bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Autocomplete olarak adlandırdığımız “otomatik tamamlama” özelliğinin görüntülediği sözcükler Google tarafından değil, daha önceki kullanıcılar tarafından yapılan aramaları temel alan bir bilgisayar algoritması tarafından tahmini olarak öngörüldüğünden, bunlardan Google’ın sorumlu tutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Alınan kararı kapsamlı olarak incelemek için yazılı dokümanların tarafımıza ulaşmasını bekliyoruz"


Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış Mıknatıs gibi çekip kendi içine hapsediyor! Bu burçlara para kene gibi yapışacak! İstedikleri her şey gerçekleşecek! İşte o burçlar Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Fenerbahçe'nin Savic aşkı yeniden alevlendi