Dr. Natasha Campbell-McBride: Kendinizin ve tüm bedeninizin kontrolünü ele alın

Uzman doktor Dr. Natasha Campbell-McBride'in son kitabı “Bağırsak ve Fizyoloji Sendromu” çıktı.Kronik hastalıkları tedavisinde etkili olan GAPS Beslenme Protokolünün yaratıcısı Nöroloji ve Beslenme uzmanı Dr. Natasha Campbell-McBride, Dr.Asuman Kaplan Algın ile yaptığı söyleşide son kitabı Bağırsak ve Fizyoloji Sendromu'nun önemli noktalarına dikkat çekti.

Dr. N. Campbell-McBride’ın 2004 yılında yazdığı “Gut and Psychology Syndrome” kitabının Türkçesi  “Bağırsak ve Psikoloji Sendromu” kitabı 2014 yılında Adalin Yayıncılık'tan çıkmıştır.  Kitap Türkiye’de yüzlerce psikoloji ve fizyoloji sendromlu hastanın iyileşmesine katkı sağladı. Otizm başta olmak üzere, depresyon, bipolar bozukluk, OKB gibi ağır psikoloji sendromlu hastalar için umut oldu.

Dr. N. Campbell-McBride’ın ikinci GAPS Kitabı olan  “Gut and Physiology Syndrome” kitabının Türkçesi  “Bağırsak ve Fizyoloji Sendromu” yine Adalin Yayıncılık tarafından yayınlandı. Bu kitabında Dr.N.Campbell-McBride; Metabolik Sendrom, Multipl Skleroz (MS), Ülseratif Kolit, Fibromiyalji, Romotoid Artrid gibi kronik hastalıklardan ve kolesterol, tansiyon, astım, alerji ve hormonal sorunlar gibi yaygın problemlerden nasıl korunabileceğimizi veya iyileştirebileceğimizi anlatıyor.

Öncelikle yeni kitabınız hakkında bize biraz bilgi verir misiniz?

Son 20 yılda GAPS tüm dünyada büyük bir fenomen oldu. Aslında ilk kitabım 'GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu'nda beynin fonksiyonlarına ve bağırsakla ilişkisine daha çok yer verdim. İngilizce olarak geçen sene yayınlanan 'GAPS Bağırsak ve Fizyoloji Sendromu' adlı yeni kitabım ile GAPS kavramını tamamlıyorum çünkü beyin ve bağırsak dışındaki organlara da odaklanıyorum.

İlk kitabınızda otizm, şizofreni ve diğer psikoloji sendromlarına odaklanıyorsunuz. Yeni kitabınızda aynı GAPS beslenme protokolü ile fizyolojik hastalıkları tedavi ediyorsunuz. Aynı tedavi ile psikolojik hastalıklar ve fizyolojik hastalıklar nasıl tedavi edilebilir?

Herhangi bir kronik rahatsızlığı iyileştirmek için önce ve en önemli olarak beslenmemizi değiştirmeliyiz! GAPS Diyeti, bağırsak florasını normalleştirmek üzere tasarlanmıştır. Bu gerçekleşince, vücudunuzdaki tüm mikrobiyal topluluklar da normale döner. Unutmayın, bedeniniz bir mikrobiyal topluluktur.

GAPS Beslenme Protokolünüzle tedavi edilebilen otoimmün hastalıklardan ve GAPS tedavi protokolünüzle iyileşen hastalardan örnekler  verebilir misiniz? Kitabınızda açıkladığınız gibi GAPS beslenme protokolünüzle tedavi edilebilen diğer hastalık grupları nelerdir?

Tüm kronik hastalıklar da bağırsakta başlıyor. Bugün tespit edilen, neredeyse 200 tane otoimmün hastalık var ve bu liste giderek artıyor. Yeni GAPS kitabımda - Bağırsak ve Fizyoloji Sendromu (mavi kitap) çok fazla vaka çalışmasına yer veriyorum ve buradan da GAPS protokolünün etkisini görebilirsiniz. Mutlaka yeni kitabımı da okuyun!

Son olarak, okuyuculara iletmek istediğiniz başka mesajlar veya bilgiler var mı?

Cevap:  Bu sene içinde yani 2021 yılında, GAPS Bilim Vakfını kurduk. Amacımız, GAPS Beslenme Protokolünü bilimsel temele oturtmak. Web sitemiz: gapssciencefoundation.org Vakfımız şimdiden iki bilimsel makale yayınladı; birisi, GAPS Beslenme Protokolü ile ilgili, diğeri ise PANDAS hastalığından iyileşme ile ilgili. Vakfımız, kar amacı gütmüyor; lütfen çalışmalarımıza bir göz atın ve bizi destekleyin. Bu röportajı sonlandırırken, şunu belirtmek isterim; insan vücudu son derece muhteşem bir yaratımdır! Vücutlarımız her an kendilerini yenilerler ve iyileştirirler. Tüm yapmamız gereken vücutlarımıza saygı göstermektir; onları incitmek değil, onlara ihtiyacı olanları vermektir. Gıda, dünyanın en güçlü doğal ilacıdır. Vücudunuza doğru gıdayı vererek, ona sevgi ve ilgi göstermiş olursunuz ve bedeniniz bunun için size mutlaka teşekkür edecektir. Klinik deneyimlerim bana şunu öğretti; hayatta umutsuz durumlar söz konusu olamaz! Ana akım yani konvansiyonel tıbbın 'tedavisi mümkün değil' diye adlandırdığı hastalıklar, Doğa Anamız iyileştirici olduğunda mükemmel bir şekilde iyileştirilebilir olmaktadır. Eğer insanlar, sağlıklı ve mutlu olmak istiyorlarsa, tekrar güçlerini ele almalılardır! Kendinizin ve tüm bedeninizin kontrolünü ele alın; her mucize gerçekleşir!

Okuyuculara iletmek istediğiniz bir mesajnız var mı?

Şunu belirtmek isterim; insan vücudu son derece muhteşem bir yaratımdır! Vücutlarımız her an kendilerini yenilerler ve iyileştirirler. Tüm yapmamız gereken vücutlarımıza saygı göstermektir; onları incitmek değil, onlara ihtiyacı olanları vermektir. Gıda, dünyanın en güçlü doğal ilacıdır. Vücudunuza doğru gıdayı vererek, ona sevgi ve ilgi göstermiş olursunuz ve bedeniniz bunun için size mutlaka teşekkür edecektir. Klinik deneyimlerim bana şunu öğretti; hayatta umutsuz durumlar söz konusu olamaz! Ana akım yani konvansiyonel tıbbın 'tedavisi mümkün değil' diye adlandırdığı hastalıklar, Doğa Anamız iyileştirici olduğunda mükemmel bir şekilde iyileştirilebilir olmaktadır. Eğer insanlar, sağlıklı ve mutlu olmak istiyorlarsa, tekrar güçlerini ele almalılardır! Kendinizin ve tüm bedeninizin kontrolünü ele alın; her mucize gerçekleşir!

Galatasaray kilidi ikinci yarıda açtı Bugün saat 15.55 kritik: Bekarlar evlenecek... Arda Turan, Manuel Lanzini'nin peşine düştü 2 gün 2 gece süren düğün: 1 milyonluk takı İsmail Kartal'dan derbi öncesi Çağlar kararı İlhan Mansız baba oldu! Koyduğu isim tepki çekti