BioNTech ile Covid-19'a karşı aşı geliştiren Pfizer'den koronavirüse karşı hap tedavisi

BioNTech ile Covid-19'a karşı aşı geliştiren Pfizer, hastaneye yatmayan fakat semptom gösteren yetişkinler için bir hap geliştirdiklerini duyurdu. PF-07321332 isimli antiviral hapın, hastalığın ilk döneminde kullanılmak üzere tasarlandığı kaydedildi.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Covid-19 hastaları için geliştirilen ilaçta son dönemece girildiğini açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın aktardığı haberde, Covid-19 testi pozitif çıkan, semptom gösteren ama hastaneye yatacak kadar hastalığı ağır geçirmeyen kişiler için hazırlanan hapın son denemelerinin yapıldığı belirtildi.

PF-07321332 isimli antiviral hapın, hastalığın ilk döneminde kullanılmak üzere tasarlandığı da kaydedildi. Yetkililer test sürecinde 1140 kişinin dahil olduğunu belirtti.

Şu an ABD’de Covid-19 hastaları için sadece remdesivir isimli ilaca onay çıktı. Pfizer, Temmuz ayında yaptığı açıklamada PF-07321332 isimli ilaçta başarıya ulaşıldığını açıklamış ve acil durum kullanım onayı için de yılın son çeyreğinde resmi başvuruların başlayacağını duyurmuştu.

Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Fenerbahçe'nin Savic aşkı yeniden alevlendi West Ham United, Semih Kılıçsoy için geliyor Beşiktaş'ta gündem yine Şenol Güneş Benzin ve motorine zam geliyor