ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş F-35 ve Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'den flaş F-35 ve Türkiye açıklaması geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), F-35 anlaşmazlığının çözümü için Türkiye ile istişareler yürüttüğünü açıkladı.

Price, “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin F-16 taleplerine herhangi bir finansman teklifinde bulunmadı. Savunma Bakanlığı, Türkiye ile F-35 programı, bu anlaşmazlığın nasıl çözüleceği konusunda istişarelerde bulunuyor. Bu konudaki özel görüşmeler hakkında konuşacak durumda değilim” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'nin F-35'ler için yaptığı ödemenin karşılığında F-16'lar vermeyi teklif ettiğini söylemişti.

Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 satın alacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak Angola ziyareti öncesinde konuşan Erdoğan “Bu konu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış Mıknatıs gibi çekip kendi içine hapsediyor! Bu burçlara para kene gibi yapışacak! İstedikleri her şey gerçekleşecek! İşte o burçlar Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Fenerbahçe'nin Savic aşkı yeniden alevlendi