'YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE'DE JÜRİ OLAN ALİ TARAN'A SORMAZLAR MI? 10 SENE ÖNCEKİ O AFRA TAFRA NEYDİ O ZAMAN?'

Nur Çintay, Yetenek Sizsiniz Türkiye'de jüri olan Ali Taran'ı eleştirdi...

Google Haberlere Abone ol
'YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE'DE JÜRİ OLAN ALİ TARAN'A SORMAZLAR MI? 10 SENE ÖNCEKİ O AFRA TAFRA NEYDİ O ZAMAN?'

Nur Çintay/ Radikal


Ali Taran'ın iki devri
Yıllar önceydi. Ali Tara ile Ali Taran diye iki adam vardı. Bugünün Serdar Erener ve Sinan Çetin’i gibi birlikte çalışırlardı. Biri reklamcı, diğeri filmciydi. Ortak iş yaparlar, çok da yaratıcı, konuşulan, sıkı mamuller çıkarırlardı. Yıldırım Memişoğlu’nun ‘Ali Desidero’ olduğu Derby tıraş bıçağı reklamını yaşı tutan herkes hatırlayacaktır.
Ali Tara ile Ali Taran’ın bir ortak özelliği daha vardı o yıllarda. Asla medyaya çıkmazlardı. ‘Asla’ lafın gelişi değil. Ne bir fotoğraf çekimi, ne bir ciddi söyleşi teklifi, ne de telefonda tek cümlecik görüş alımı... O kadar çıkmazlardı ki ortaya, hangisinin hangisi olduğunu karıştıran çok olurdu, tek kare resimleri bulunmazdı arşivde.
Aradan seneler geçti. Ali Tara’yı bela bir hastalıktan kaybettik, ama bu bize çok hoş bir şekilde eşi Lale Tara’yı kazandırdı; müthiş bir fotoğraf sanatçısı olarak.
Ali Taran ise çok tartışılan Cem Uzan ve Genç Parti kampanyasıyla konuşuldu önce, sonra absürd kıyafetler kuşanıp verdiği röpler ve çektirdiği fotoğraflarla, sonra özel hayatıyla, sonra maddi olarak zora düşmesiyle, sonra teknedeki home office’iyle...
Birkaç haftadır da Acun Ilıcalı’nın ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’sinde jüri üyesi Ali Taran! Jürilik bir eşik biliyorsunuz. Kimler kimler geçti o eşikten. Onların ardından oturuyorsanız jüri olaraktan bir koltuğa, sorarlar: Ne için?
Muhtelif cevapları olabilir: Para için, şöhret için... Tekrar konuşulabilmek, berelenmiş egoyu yara bantlamak için... Olabilir...
Ama şunu da sormazlar mı?
On sene önceki onca afra tafra neydi o zaman? Onca cool yapma, bunu karakterin gereğiymiş, sonucuymuş gibi sunma...
Ali Taran ‘No Ofsayt’ diye bir film çekmiş; Aralık’ta vizyona girecek. Şimdi her yere doya doya konuşuyor Taran, üstünde ‘No Ofsayt’ yazılı tişörtleriyle!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin