TV reklamları bu sezon daha güçlü

Türkiye reklam sektörü yeni yayın dönemine hızlı girdi.

Google Haberlere Abone ol
TV reklamları bu sezon daha güçlü

Türkiye reklam sektörü yeni yayın dönemine hızlı girdi. Markaların reklam bütçeleri 2017 yılının ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,88 artarak 3 milyar 840 milyon TL’ye ulaştı. Mecra bazında reklam yatırım rakamlarına bakıldığında ise televizyon reklamları için yapılan harcama geçen yılın ilk yarısında toplam 1,9 milyar TL iken bu yıl 2 milyar TL oldu. Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, yeni yayın döneminin başlamasıyla TV reklamlarının markaların yayın stratejisini belirleyen önemli unsur olmasına devam edeceğini söyledi.



Dünyada en çok televizyon izleyen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çalışma zamanı dışında gerçekleştirilen faaliyetlerin yüzde 94’ünü kapsayan bu teknolojik kutu, birden fazla sektörün itici gücünü oluşturuyor. Bu sektörlerin en önemlisi olarak da reklam sektörü karşımıza çıkıyor.



Reklam her dönem en önemli mecra



Markaların en önemli stratejilerinden biri olan reklam için ayrılan bütçeler her geçen gün bir üst banda yükseliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan rakamlar bu yükselişi destekliyor. Medya takibi konusunda hizmet veren Interpress’in yaptığı araştırmaya göre; 2017 yılının ilk altı ayında toplam reklam harcamalarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,88 artarak 3 milyar 840 milyon TL’ye ulaştığı görülüyor. Reklam harcamalarında en büyük payı yüzde 52,7 ile televizyon alırken, onu yüzde 17,9 pazar payı ile dijital ve yüzde 9,9 ile radyo izliyor.



Mehmet Erkmen: Doğru mecra, doğru hedef kitle demek



TV reklamlarının her dönemde markalar tarafından en çok tercih edilen kanal olduğunun altını çizen Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, markaların büyümesinin itici gücü arasında reklam yatırımlarının önemli bir yer aldığını belirtiyor ve ekliyor; Erkmen, “Doğru mecra, doğru zaman ve yerinde yapılacak reklam çalışmaları tüketicileri direkt yakalıyor. Mecrada doğru konumlandırma ise markanın vermek istediği mesajın hedefine daha rahat ulaşmasına olanak tanıyor. İşte bu noktada Union İstanbul olarak, çağın getirdiği tüm yenilikçi trendleri takip ederek markalarımız için en doğru stratejileri belirliyoruz. Bu aşamada mecralar ile olan güçlü ilişkilerimizi kullanıyor, müşterimizin hedef kitlesine uygun doğru kanalları seçmeleri konusunda yönlendirme yaparak kazançlı bir geri dönüş sağlıyoruz” .


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin