TÜRKİYE MEDYASINI KARIŞTIRAN BELLBOY, İDDİALARA YANIT VERDİ: ASIL BEN TACİZE UĞRADIM

THY’nin Tanzanya gezisine katılan kadın gazetecilerden Ece Vahapoğlu’nun “Otelde bellboy bizi taciz etti” iddiasına yanıt geldi. Suçlanan bellboy Said Hassan Abdullah, polise verdiği ifadesinde asıl kendisinin tacize uğradığını ima etti.

Google Haberlere Abone ol
TÜRKİYE MEDYASINI KARIŞTIRAN BELLBOY, İDDİALARA YANIT VERDİ: ASIL BEN TACİZE UĞRADIM

Her şey Takvim yazarı Ece Vahapoğlu’nun Tanzanya gezisinde “Zamani Zanzibar Kempinski Oteli’ndeki bellboy’un (oda görevlisi) tacizine uğradık” iddiasıyla başladı. Vahapoğlu’nun bu iddiasında Sabah yazarı Sevilay Yükselir ve Habertürk TV sunucusu Oylum Talu karşı çıktı “Biz tacize uğramadık, kendisi uğradıysa ondan haberimiz yok” yanıtını verdi. Taciz polemiği günlerdir köşe yazılarında dile getirilirken odatv sitesi dün ‘Zamani Zanzibar Kempinski Oteli’nin antetini taşıyan bir belge yayınladı. Belgede, tacizle suçlanan bellboy’un ifadesi yer alıyordu. İddiaya göre Said Hassan Abdullah adlı genç stajyer bellboy, Tanzanya Zanzibar Polis Karakolu’nda, tacizle ilgili iddialara şöyle yanıt verdi:


“15/06/2010 akşamında görev başındayken isimlerini hatırlayamadığım iki kadın ziyaretçiyi ağırladım. Aynı gün 15:00 ve gece yarısı 12:30’a kadar görevdeydim. Görevdeyken, anahtarları ellerinde olmalarına rağmen hangi odaya gitmeleri gerektiğini bilmeyen iki kadın misafir vardı. Onları gördüğümde odaları olan 19 ve 20 numaralara yönlendirdim. Odalarına giderken birbirimizle sohbet etmeye başladık ancak bu yalnızca tanışmanın bir parçası olarak geçti. Onlara evli olup olmadıklarını ve nerede çalıştıklarını sordum. Misafirleri odalarına bıraktım ve işime devam ettim. Bir süre sonra yeniden resepsiyona geldiler ve akşam yemeğinde onlara eşlik etmemi istediler. İşim vardı, reddettim ama bir süre sohbet ettik. 19 no’lu odada kalan bayanlardan biri kamerasını çıkardı ve fotoğrafını çekmemi istedi. İstediğini yaptım. Akşam 17.00’de de başka kadın konuklar geldi. Biri dikkatimi çekti, çok sarhoştu. Onları golf arabasıyla odalarına götürdüm. Sarhoş olan, bu kısa yolculukta yanıma oturdu. Bana yaklaştı ve dokunarak konuşmaya başladı. Yılandan ve sivrisinekten korktuğunu söyleyip odasına kadar ona eşlik etmemi istedi. Şaka yaptığını zannettim. 19 no’lu binaya vardığımızda inmeyi reddetti. Önce arkadaşlarını bırakmamı sonra geri gelmemizi istedi. Bunun üzerine 15 ve 18 no’lu binalara konukları bıraktım. En son da 19’a gittik. Sonra da ben işime devam ettim. Kadın konuklardan birinin iddia ettiği gibi saat 01.30’da kapısını çalmadım. Çünkü o gün 00.30’da mesaim bitmişti.”


TACİZ İDDİASINI İLK ECE VAHAPOĞLU YAZDI


Tanzanya gezisinde taciz iddiasını ilk dile getiren Ece Vahapoğlu, bellboy’un “golf arabasında yanıma oturan kadın bana dokundu”, iddiasını önce şöyle değerlendirdi: “Biz orada Oylum’la golf arabasını hiç kullanmadık. Kim kullandı bilmiyorum. Ama yılandan ve sinekten korkan Sevilay’dı, bunu köşesinde de yazmıştı. Ayrıca benim oda numaram 20’ydi. Diğerlerinin oda numarasını hatırlamıyorum.” Vahapoğlu daha sonra yazılı bir açıklama yaptı: “Günlerdir kamuoyunu meşgul eden maruf olayı 18 Haziran’da köşemde “taciz” kelimesini kullanmadan yazmıştım. Yazımdan alıntılar yapılarak olay medyada büyüdü ve istemediğimiz noktalara geldi. Herkesin farklı algısına saygı duyarım. Türkiye’de bazılarınca ‘espri’ olarak algılanan olay, otel yönetimi tarafından ciddiye alınmış, bellboy’un işine son verilmiştir. Ayrıca otel şahsıma özür yazısı yollamıştır. Bellboy ise ifadesinde kendini kurtarmak için saçma ifadeler kullanmıştır.


www.gazetevatan.com 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin