TRT'DEN SONRA KANAL D'DE SANSÜR UYGULADI MI?

TRT’nin ardından bir Tosun Paşa vakası da Kanal D’den mi geldi? Kanal D’de geçtiğimiz cumartesi akşamı ekrana gelen Büşra filminin 13 dakikasına ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
TRT'DEN SONRA KANAL D'DE SANSÜR UYGULADI MI?

Yüksel AYTUĞ / GÜNAYDIN


Büşra da mı doğrandı?


Tesettürlü bir genç kızın, kendi çevresinden olmayan bir yazara duyduğu platonik aşk ekseninde, birbirinden farklı dünyaları objektif bir bakış açısıyla analiz eden Büşra filmi, cumartesi gecesi Kanal D ekranlarındaydı. Ama bir tuhaflık vardı. Sanki filmin bazı bölümleri makaslanmıştı.


Filmi sinemada izlemiş hatta oyuncularını Medyatik programında ağırlamıştım. Orijinalini izlemesem, televizyondaki filmin konusunu anlamakta zorlanabilirdim. Ertesi gün birkaç okurum daha filmin kesildiğinden söz eden elektronik postalar gönderince, kuşkum iyice arttı ve kendi çapımda bir inceleme yaptım.


Filmin orijinal süresi 105 dakikaydı. Film, reklamlar dahil Kanal D ekranında 113 dakika kalmıştı.


Bu sürenin içinde üç kuşakta toplam 21 dakika reklam yayınlandı. Toplam süreden reklam süresini düştüğümde elimde kalan, 92 dakikaydı. Yani filmin 13 dakikalık bölümü ortada yoktu...


Geçen hafta Tosun Paşa filminin TRT 1 ekranında makaslanması gündem yaratmıştı. Sanırım bu hafta yeni bir tartışma başlayacak. Kanal D yönetiminin bu konuda kamuoyunu aydınlatmasını bekliyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin