'TASALLUTU OLMAYAN TEK DERGİ'

Akşam yazarı Ali Saydam'dan bir dergi tavsiyesi: 'Bütün entelektüel dünyanın buluşup tartıştığı tek merkez!'... Altında Carlos Fuentes'in imzası olmasa, 'Birileri bizimle dalga mı geçiyor?' türünden yorumlar tabii ki yapılabilir...

Google Haberlere Abone ol
'TASALLUTU OLMAYAN TEK DERGİ'

Ali Saydam/Akşam


Tasallutu olmayan tek dergi


'Bütün entelektüel dünyanın buluşup tartıştığı tek merkez!'... Altında Carlos Fuentes'in imzası olmasa, 'Birileri bizimle dalga mı geçiyor?' türünden yorumlar tabii ki yapılabilir... Ancak bana sorarsanız 'Tasallutu olmayan tek dergi' diye niteleyebileceğim NPQ Türkiye'nin özellikle son sayısını edinmenizi, okumanızı arzu ediyorum.

Bersay İletişim Enstitüsü çıkarıyor bu dergiyi. Bir sponsoru bile yok... Enstitü kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Tüm geliri doktora ve lisansüstü burslara gidiyor... O halde dergiyi almanız için ikinci bir neden daha var. Ayrıca fazla entelektüel olmanız falan da gerekmiyor... Örneğin ben de öyle 'ağır entelektüel' biri değilim. Ben bile derginin pek çok makalesini okuyabiliyor ve de üstüne üstlük pekala anlıyorum...

Son sayıda neler var? Bir kere Prof. Dr. Ali Murat Vural'ın Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı röportajı okumalısınız. Ya, Nihal Kemaloğlu'nun tarih profesörümüz İlber Ortaylı ile sohbeti? Bugün Türkiye'de olup biteni anlamak için, ufkumuzu biraz daha açabilmek için okunmalı.

27 Eylül'de NPQ Türkiye'nin ev sahipliğinde Bersay İletişim Grubu'nun 20'nci yılı vesilesiyle düzenlenen 'Yeni Normal Dünyada Türkiye'nin Yeni Konumu' başlıklı zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapmıştı. Taha Akyol'un yönettiği ve Nathan Gardels, Ümit Boyner, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, M. Haluk Ilıcak ve Alparslan Korkmaz'ın katıldığı bu zirvedeki konuşmaların metinleri, NPQ Türkiye'nin bu sayısında özel bir bölüm olarak yer alıyor.

Kapak konusu ise Nükleer Güç ve Belirsizlik... Bu çerçevede Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi ve NPQ Yayın Danışmanı Ahmet K. Han'ın makalesini de okumanızı öneririm. Han'ı kırmayarak dergiye bir makaleyle katılan İslami Azad Üniversitesi Bilim ve Araştırmalar Merkezi Üyesi Kayhan Barzegar da ABD'nin 'Yaptırımlar Politikası'nı irdeliyor.
İşte tüm bu nedenlerle NPQ Türkiye'yi okumamız lazım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin