Star yazarı Kelebek’teki Sarıgül röportajını yazdı.

Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, bugünkü köşesini İzzet Çapa’nın Pazar günü Kelebek ekindeki yayınlanan Mustafa Sarıgül röportajına ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Star yazarı Kelebek’teki Sarıgül röportajını yazdı.

Elif Çakır, bugünkü köşesini İzzet Çapa’nın Pazar günü Kelebek ekindeki yayınlanan Mustafa Sarıgül röportajına ayırdı: “Parti içi demokrasidir diyerek sahip çıkan, her fırsatta Silivri’ye selam çakan, darbecileri milletvekili yapan bir parti liderindense Kelebek’te eşofmanlarıyla çıkıp hiç değilse bizleri gülümseten bir Sarıgül’ü ben de CHP’nin başında görmek isterim.”



Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki röportajı İzzet Çapa yapmış!



Sarıgül’le de oldukça keyifli tadından yenmeyecek bir sohbet gerçekleştirmiş. Kaçırdıysanız mutlaka okuyun diyen Elif Çakır’ın Star Gazetesi’ndeki bugünkü yazısı:



Kemal Kılıçdaroğlu mu Mustafa Sarıgül mü?



Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurtarmak için dört bir koldan canla başla çalışan, Kılıçdaroğlu olmazsa Mustafa Sarıgül var diyen ‘çıkmadık candan umut kesilmezci’ arkadaşların durumu oldukça zor!



Er Ryan kurtulur CHP kurtulmaz arkadaşlar.



Oturdum keyifli keyifli bir Mustafa Sarıgül yazısı yazacaktım. Boşuna kendisi için ‘Ölü evinin yasçısı düğün evinin tefçisi’ demiyorlar.



Bir kere kendisiyle sohbet etmişliğim de var. Taa Deniz Baykal’lı dönemlerde “Deniz Bey’in devri bitti bir halk lideri olarak Tayyip Erdoğan’a rakip olsa olsa Mustafa Sarıgül olur” konuşmaları geçtiği gibi çoğu CHP’linin gönlünde yatan aslandı aynı zamanda. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel başkanı olduğu CHP Kurultayında Kılıçdaroğlu içeride “ilk genel başkanlık” konuşmasını yaparken salonun dışındaki CHP’liler “Kılıçdaroğlu’yla bu parti yürümez doğru aday Sarıgül’dü” konuşmaları yapıyorlardı. Şimdilerde yeniden Mustafa Sarıgül ismi CHP liderliği için dolaşıma girdi. Sarıgül de kuvvetle muhtemel “pazarlık payını” artırmak için olsa gerek ikinci bir kez “yeni bir parti hamlesi” haberlerini üfürttürdü. Yeniden diyorum hatırlayacaksınız iki yıl önce de böyle bir girişimde bulunmuştu.



***



İmdiii...



CHP’nin müstakbel lider adaylarından ve CHP’yi kurtaracağına inanılan Mustafa Sarıgül Cumartesi günü bir röportaj vermiş.



Ne var bunda diyecekseniz. Doğaldır. Yakında CHP’ye lider olmazsa CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı olur o da olmazsa ‘adamın yeni bir parti hamlesi’ var kurduğu partinin genel başkanı olacak. Sonuçta Türkiye’nin tanınan belli bir kesim tarafından sevilen hatta “umut” bağlanan bir siyasi figürü!



Türkiye’nin yakın geleceği için ne düşünüyor? Memleketin kronikleşmiş sorunları konusunda projeleri var mı? Kürt Sorununa bakışı nedir? Anadilde eğitime nasıl bakıyor? Demokrasiye özgürlüklere bakışı nasıldır? Vesaire vesaire.



Mustafa Sarıgül konuşmayacak da kim konuşacak?



Elbette o konuşacak? Konuşacak ki bizlerde bu kadar “umut” bağlanan siyasi şahsın fikirlerini öğrenip kendisini daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.



Buraya kadar her şey normal...



Cumartesi Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki röportajı İzzet Çapa yapmış! Sarıgül’le de oldukça keyifli tadından yenmeyecek bir sohbet gerçekleştirmiş.



Sarıgül eşofmanları giyinmiş üzerine o nasıl bir enerjiyse sandalyenin üzerine çıkmış hoplamış. O ne artistik pozlar, o ne “çocuklar gibi şenim” fotoğrafları. Hürriyet’in Kelebek eki manşete “Bir daha evlenmem” sözünü çekmiş.



Röportaj en az üzerindeki eşofmanlar kadar renkli ve eğlenceli. Kaçırdıysanız mutlaka okuyun. Belli ki hala ‘aşk acısı’ çekiyor ve ayrıldığı kişiye bir mesaj olarak ‘Aşk defterini kapattım’ diyor. Gündüzlerin iş yoğunluğu nedeniyle daha iyi ancak ‘gecelerin çok zor’ geçtiğini söylemiş ve ‘yalnızlık zor’ derken ağlamaklı oldu mu merak ediyorum. Bir taraftan ‘Yalnızlık Allah’a mahsustur’ diyor (ayrıldığı kişiye aba altından sopalı mesaj vermeye çalışıyor olabilir mi) kafam karıştı diğer taraftan da ‘aşk defterini’ kapattım diyor.



Bu ne yaman çelişkidir Allah’ım. Röportajdan çıkan Sarıgül’ün evinde işinde ‘iyi bir adam’ olduğu. Haksızlık etmeyelim, Sarıgül de 12 Eylül darbesinden payına düşen işkenceyi, tehdidi almış ama... Aması var...



Komutan Sarıgül’ün ‘CHP Gençlik Kolları Başkanı’ olduğunu duyunca ‘utanmıyor musun bu işlerle uğraşmaya’ diyerek kulaklarını çekivermiş. Söyleşide hangi işlerle uğraştığını anlayamadım. Velhasılı kelam oldukça eğlenceli bir röportajdı. İzzet Çapa ‘ben eşelemek istesem de o politikacı kimliğinden ödün vermeyip siyasetçi kimliğini ön plana çıkartmaya çalıştı. Aramızda tatlı bir mücadele oldu okuyun bakalım hangimiz kazanmışız?’ diye sormuş.



Şahsen ben çok eğlendiğimi defalarca tekrarladım. Bence bu soruyu CHP liderliği için Sarıgül’e umut bağlayanlara sormak lazım. Yoksa... Başörtülülere ‘nankör köpekler’ diyen Tekirdağ CHP Gençlik Kolları Başkanına... Kışlasına dönen askere ‘Asker kağıttan kaplanmış biz de onları asker zannediyorduk’ diyen Süheyl Batum’a...



Yeni bir anayasa yapılmasını tehlikeli bulup halkı ‘taşlı sopalı’ direnmeye ve sokaklara dökülmeye çağıran İsa Gök’e...



Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 1. Ordu Komutanına ve subaylara ‘Sizin korumanız gereken Cumhuriyeti biz korumaya çalışıyoruz’ diyerek bağıran İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya...



Hala “Türk milletiyle Kürt milleti eşit değildir” diyerek ırkçılık yapan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e...



Parti içi demokrasidir diyerek sahip çıkan, her fırsatta Silivri’ye selam çakan, darbecileri milletvekili yapan bir parti liderindense Kelebek’te eşofmanlarıyla çıkıp hiç değilse bizleri gülümseten bir Sarıgül’ü ben de CHP’nin başında görmek isterim.



Haksız mıyım?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin