Nokta'dan açıklama var: 'Acımasız bulunabilir ama... '

Son sayısı toplatılan 'Nokta Dergisi' polis baskını hakkında açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Nokta'dan açıklama var: 'Acımasız bulunabilir ama... '

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir şehit cenazesinde selfie çekerken gösteren kapak görselli sayısı yayına vermeye hazırlanırken polis tarafından baskına uğrayan ve son sayısı toplatılan Nokta Dergisi bir açıklama yaptı.



Görselin dozu yüksek bir eleştiri olduğunu söyleyen dergi yönetimi görselin kurgu olduğunu saklamadıklarını ve bir kandırmaca olmadığını söyledi.



Dergiden gelen açıklama şöyle:



Türk basının en köklü haber dergisi olan Nokta, bugün yeniden susturulmak isteniyor.

Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle basın organlarına operasyon yapılması ve toplatma kararı verilmesi mümkün olmadığından, el yazısıyla eklenen "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla Nokta'ya gece yarısından itibaren operasyon yapılmaktadır.

Çok sayıda önemli gazetecinin mesleğe adım attığı yer olan Nokta, yayın hayatına başladığı günden bu yana her zaman iddialı kapaklarıyla kendinden söz ettirmiştir. 12 Eylül rejiminin görev başında olduğu yıllarda bile kapak politikasını sürdürmüş, hiç bir yasal takibe uğramamıştır.

Polis baskına neden olan sayımızın kapağı; sert, rahatsız edici hatta acımasız bulunabilir.  Bunlar bir medya kuruluşu için suç değildir, bu bizim konuşma biçimimizdir.

Toplatmaya gerekçe gösterilen mizanseni daha önce The Guardian Gazetesi, dönemin Başbakanı Tony Blair için kullanmıştı. Tahmin edeceğiniz üzere hiç bir kovuşturmaya gerekçe edilmemişti.

Görselin kurgu olduğunu saklamıyoruz. İftira atmıyoruz. Yalan söylemiyoruz. Bu kapakta kamuoyunun büyük çoğunluğu tarafından kabul gören bir düşünceyi resmediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitliğin sevinç ve mutluluk duyulacak bir şey olduğunu söylemiştir. İnsanlar mutluluk duyduklarını arkalarına alıp selfie çekimi yaparlar. Kapağımızda ironik ve dozu yüksek bir eleştiri sözkonusudur.

Gerçekler bazen ağırdır. Bize düşen insanların ve ülkemizin yararına gerçekleri ortaya çıkarmaktır. Bu demokrasinin gereğidir.

Demokrasiye NOKTA konulamaz.



İşte, Nokta'nın toplatılan sayısı:



Nokta'dan açıklama var: 'Acımasız bulunabilir ama... '


Etiketler nokta
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin