Sinema tutkunları İEF Film Atölyesi'nde buluşacak

82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı 29 Ağustos- 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Sinema tutkunları İEF Film Atölyesi'nde buluşacak

İZFAŞ tarafından 29 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek 13’ncü Sinema Burada Festivali’nin hazırlıkları sürüyor.



Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri olan ‘Gençler İçin Film Atölyesi’ ise bu yıl da gerçekleştiriliyor. Fuar kapsamında kurulacak film atölyesinde, konunun uzmanı isimler sinema sever gençlere senaryo, kamera kullanımı, çekim teknikleri, kurgu, ses ve müzik bilgisine ilişkin eğitim verecekler. Daha sonra ise kendilerine tahsis edilen teçhizatlarla ilk filmlerini çekme olanağı sağlanacak.



12 - 19 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölyeye, sinema sever 12-17 yaş arasındaki tüm gençlerin başvurabileceğini ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "Ücretsiz gerçekleştirilecek atölyeye katılmak isteyenlerin, 19 Ağustos Pazartesi tarihine kadar İZFAŞ danışmaya başvurarak müracaat etmesi gerekiyor. Atölyenin başlangıç tarihi 20 Ağustos 2013, bitiş tarihi ise 30 Ağustos 2013 olarak belirlendi. Ayrıca etkinliğin gala gösterimi 8 Eylül 2013 tarihinde öğrencilerin çektiği kısa film gösterimi yapılacak ve gençlere katılım sertifikası verilecektir" dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin