SİNAN ÇETİN VE MUSTAFA ALTIOKLAR, BEYAZ'IN STÜDYOSUNDA TARTIŞTI

CNN Türk'te ekrana gelen Beyazıt Öztürk ve Güven Kıraç'ın sunduğu "Nası Yani" programının oknukları Sinan Çetin ve Mustafa Altıoklar arasında tartışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol
SİNAN ÇETİN VE MUSTAFA ALTIOKLAR, BEYAZ'IN STÜDYOSUNDA TARTIŞTI

CNNTURK’teki ’Nası Yani?’ programında Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar geçen 85 yıllık süreçten ilginç öyküler ve bilgiler veren Türkiye’nin ’Hatıra Defteri’ konuşuldu. Programa belgesel için kısa filmler çeken yönetmenlerden Zülfü Livaneli, Mustafa Altıoklar, Sinan Çetin, Ömer Faruk Sorak ile oyuncu Ceyda Düvenci ve genel yönetmen Nebil Özgentürk konuk oldu.

Programın sonunda söz alan yönetmen Mustafa Altıoklar’ın sözleri Sinan Çetin’i sinirlendirdi. İşte Altıoklar ve Çetin arasında geçen diyalog:

'Altıoklar: Bu belgesel unutmamamız gereken şeyleri bize hatırlattığı için çok önemli Türkiye Cumhuriyeti’nin Hatıra Defteri. 1923’te başlayan bir sürecin 2008’ine geldik ve korkarım 2008’i çıkaramayacak bir Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde yaşamaktayız bugün.

Çetin: Bu kadar karamsar olma, yapma ya..(Çetin şakayla da olsa ayağa kalkarak gitmeye yeltendi ancak geri döndü)

Altıoklar: Bu kadar karamsarım. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti nereden yola çıktı ve nereye geldi bunu hatırlamamız lazım. Cumhuriyetin köküne kibrit suyu dökmek üzere oldukları anda. Bunu vatandaşların yeniden ve yeniden izlemesi gerekir

Çetin: Bu sözler savaş çıkartır...Böyle karanlık olur mu?

Beyaz:Herkesin kendi fikri

BUNLARI UNUTMAMAK GEREK

Bu konuşmalar üzerine ortamı yumuşatmak Zülfü Livaneli’ye düştü. Livaneli 'Bunun olmamasının bir tek şartı var. Ben olmayacağına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güzel günlere gidecek ama bir tek şey var; geçmişini, bugününü iyi bilmesi lazım. Herkesi iyi tanıması lazım. Yani bu ülkede ne akımlar var, kaç yüz yıldır ne mücadeleler verilmiş, nasıl kazanılmış bu Cumhuriyet, bu kazanımlar, bu öğrenciler, bu kızlar nasıl böyle bu hale gelebilmiş bunları hiç unutmamak gerekiyor' diye konuştu.

SİZ KİMSİNİZ?

Livaneli’nin açıklamasından sonra ortam sakinleşince Güven Kıraç, Sinan Çetin’e 'Sen oy verdiğine pişman olduğunu söylemişsin' dedi. Sinan Çetin ise bunun doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

Ben bunların serbestlikle çözüleceğine inanıyorum. Ben oy verdiğime pişman olduğumu söylemedim. Ben ' dedim ki: Başbakan’ın arka sayfa güzeline karışma hakkı yok, laiklerin de insanların başörtüsüne karışma hakkı yok. Yani başörtü de serbest olmalı çıplak kadın da. Yani bütün fikirler, bu masadaki herkesin fikri serbestçe olursa, serbestçe tartışılırsa.'



Bu esnada söze giren Ceyda Düvenci 'Ama yeterince bilgili bir toplumda...' deyince Sinan Çetin iyice parladı ve 'Siz toplumla ilgili kararı nerden veriyorsunuz hanımefendi? Siz kimsiniz yani?' diyerek ayağa kalktı. Program gülüşmeler arasında son buldu.


Kaynak:Televizyon Gazetesi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin