Sabah ve Takvim'in haberlerine yalanlama: 'Suç duyurusunda bulunacağız'

'Kimse Yok mu' derneği Sabah ve Takvim'in hakkında yaptığı haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Sabah ve Takvim'in haberlerine yalanlama: 'Suç duyurusunda bulunacağız'

Takvim ve Sabah gazeteleri bugün 'Kimse Yok mu' derneği ile ilgili yayınladıkları haberde; derneğin topladıkları yardımları daha fazla gösterip halkı kandırdıkları ve paraları amacı dışında kulladıklarını iddia etmiş. Bu iddiaların İçişleri Bakanlığı Dernekler başkanlığı denetim raporunda yer aldığını ifade etmişti.



'Kimse Yok mu' derneği bu haberler üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada; İçişleri Bakanlığı'ndan kendilerine böyle bir rapor gelemdiğini vurgulayan dernek verdikleri bilgiler ışığında zaten haberde söz edilen gibi bir raporun da var olamayacağını vurguladı.



Dernekten gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:



Derneğimiz bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde üç farklı denetimden geçmiştir. Yetkili mercilerden defaatle talep etmemize rağmen Yahya Bostan imzalı haberde bahse konu olan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı iddia edilen denetim raporu henüz kurumumuza ulaşmamıştır. Bahse konu raporun basında mesnetsiz bir biçimde itham ve iftiralara kaynak gösterilmesi konusunda hukuki ve adli bütün süreçleri başlatacağımızı şimdiden beyan ediyoruz.



Haberde iddia edilen konular da dahil,denetim süreci içerisinde denetçilerin her bilgi ve belge talebi yazılı ve imzalı bir şekilde alınmış ve aynı şekilde cevaplanmıştır. Verdiğimiz bilgiler ve belgeler esas alındığı takdirde isnat edilen suçlamaların raporda yer alması mümkün değildir. Bu çerçevede gerçeklikle bağdaşmayan ifadelerin raporda yer alması durumunda sorumlu kişi ve kurumlarla ilgili adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır.



Derneğimiz, TBMM Üstün Hizmet Ödülü Madalyası ile taltif edilmiş, BM ECOSOC üyesi ve 113 ülkede yaptığı çalışmalar çeşitli devlet nişanları, madalyalar, ödül ve takdir mektuplarıyla tescillenmiş uluslararası bir yardım kuruluşudur.Hiçbir yasal zorunluluk olmamasına rağmen, kurum olarak şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerine verdiğimiz önemden dolayı, Nisan 2014 tarihinde yayınlanan yeni internet sitemizde ‘Ülke Raporları’ bölümü ilk defa yer almıştır. Bu bölümde bugüne kadar Somali’yle alakalı hiçbir rapor yayınlanmamıştır. Dolayısıyla haber metnindeki “Somali dosyasının çıkarılması” ifadesi tamamen  hayal mahsulü bir iddiadır.



T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın 49 No’lu 16 Şubat 2014 tarihli resmi açıklamasında da belirtildiği gibi, Somali’de bankacılık hizmetlerinin mevcut olmamasından dolayı yerinde alım yapılarak ulaştırılacak yardımlarda kullanılan kaynaklar -devletimizin kendisinin de yaptığı gibi- ülkeye elden ulaştırılmıştır. Bu çerçevede yapılan bütün yardımlarımız, Yönetim kurulu karar alımından icra ve rapor aşamasına kadar her adımda belgelendirilmiş ve devletimizin yetkili mercilerinin bilgisine sunulmuştur.



Somali, Kimse Yok Mu Derneği’nin Türkiye’den sonra en çok yardım ulaştırdığı ülkedir. Dernek, devletimiz tarafından yapılan yardım çağrısına kayıtsız kalmayarak, Somali’deki kardeşlerimize sahip çıkmanın gereğini en güzel şekilde yerine getirmiştir. Somali’ye bugüne kadar Kimse Yok Mu Derneği tarafından yapılan yardımların toplamı 58 milyon TL’yi aşmıştır. Bu konuda gerekli bilgi ve belgeler yazılı olarak devlet denetçilerine sunulmuştur.



Kimse Yok Mu Derneği, bağışların amaçlarına yönelik kullanımı konusunda kanuni zorunlulukların üzerinde oranlarla yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Bu hassasiyetiyle, uluslararası muhataplarımızın takdirini kazanan derneğimiz ülkemizin yüz akıdır.



Aynı  gazetelerin 10 Şubat 2014 tarihli nüshalarında da yer almış benzer itham ve iftiralarla alakalı açmış olduğumuz tazminat davalarının adli süreci devam etmektedir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin