RTÜK CEZALARI İNTERNETTEN DE DUYURULACAK

RTÜK'ün radyo ve televizyonlara vereceği cezalar 15 Ağustos’tan itibaren kurumun internet sitesinden yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK CEZALARI İNTERNETTEN DE DUYURULACAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun radyo ve televizyonlara vereceği cezalar 15 Ağustos’tan itibaren RTÜK’ün internet sitesinden de yayınlanacak. RTÜK, bu uygulamayla hem kurumun daha da şeffaflaşmasını hem de yayıncı kuruluşların kararlara bakarak RTÜK’ün uygulamalarından haberdar olarak bir öndenetim yapmalarını hedefliyor.

RTÜK’ten edinilen bilgiye göre, 15 Ağustos’tan itibaren yayıncı kuruluşların aldıkları uyarı ve cezalara ilişkin kararlar RTÜK’ün www.rtuk.gov.tr internet adresinden kamuoyuna da duyurulacak. RTÜK Üyeleri, düzenli periyotlarla toplanarak, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından hazırlanan, radyo ve televizyonların yayınlarına yönelik uygulanacak müeyyidelerle ilgili raporları inceleyerek karara bağlıyor. Bu Üst Kurul kararları, daha sonra müeyyide uygulanan yayıncı kuruluşlara resmi olarak bildiriliyor; ancak kamuoyuna açıklanmıyordu. 15 Ağustos’tan itibaren yayıncı kuruluşlara verilen uyarı ve cezalar RTÜK’ün resmi internet sitesinden de duyurulacak, kamuoyu ile paylaşılacak.


UYGULAMAYLA KURUMUN ŞEFFAFLAŞMASI HEDEFLENİYOR


RTÜK, bu uygulamayla hem kurumun daha da şeffaflaşmasını hem de kararlara, ilgili tüm sektör mensuplarının kolayca ulaşmasını hedefliyor. Ayrıca, yayıncı kuruluşların bu kararlara bakarak bir öndenetim yapmalarının da sağlanmış olacağı belirtiliyor. ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin