Televizyon merkezi işgal edildi!

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk'ta, Radyo, Televizyon ve İletişim Verici Merkezi basıldı.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon merkezi işgal edildi!

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk'ta, yöresel Radyo, Televizyon ve İletişim Verici Merkezi kimliği bilinmeyen kişiler tarafından işgal edildi.



Radyo, Televizyon ve İletişim Kurumu'nun Basın Sözcüsü Pavel Belenojko, verici istasyonunun 10 kadar kişi tarafından işgal edildiğini doğrularken, bu kişilerin istasyona, Rus televizyon kanallarının uydu üzerinden alınarak yayımlanması için gereken teçhizatı yerleştirdiğini belirtti.



Belenojko, istasyonun işgal edilmesinin ardından merkezde işin uzmanlarının çalıştığını ifade ederek, bu uzmanların Ukrayna televizyon kanallarının yayınını durdurarak yerine Rus televizyon kanallarının yayınlanmasını sağlamaya çalıştığını söyledi. Belenojko, ihbar edilmesine rağmen emniyet güçlerinin olay yerine gelmediğini kaydederek, saat 18.00'den itibaren merkezin bazı çalışanlarının serbest bırakıldığını aktardı.



Bu arada, yörede Ukrayna'nın bazı televizyon kanallarından sinyal alınamadığı tespit edilirken, bunların yerine Rus kanallarının yayınlanacağı tahmin ediliyor. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin