Karabağ sorunu kısa filmlere taşındı! Ödüller bu akşam sahiplerine gidiyor!

'Hazar Ödülleri' bu akşam sahiplerini bulacak.

Google Haberlere Abone ol
Karabağ sorunu kısa filmlere taşındı! Ödüller bu akşam sahiplerine gidiyor!

Türkiye'nin Hazar ülkelerini mercek altına alan ilk dergisi Hazar World’ün organizasyonunu üstlendiği 'Hazar Kısa Film Yarışması' ile 'Karabağ Sorunu’nu gündeme taşınıyor.



Bu akşam Feriye Sineması’nda gerçekleşecek ödül töreninde 'Ermeni İşgali Altındaki Karabağ' konulu kısa film yarışmasının finalistlerinin belli olacak. Gecenin sunuculuğunu da Ece Vahapoğlu yapacak.

 

 30 filmin katıldığı yarışmada, ön elemelerin ardından belirlenen ilk 10 film büyük ödül için yarışacak. Mesut Yar, Nebil Özgentürk, Mustafa Karaalioğlu, İsmail Küçükkaya, Asli Öymen, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, eski Büyükelçi ve Türk Keneşi Eski Genel Sekreteri Halil Akıncı, SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, Ardan Zentürk, Ayşenur Arslan ve Suat Köçer gibi önemli isimlerin jüri üyeliğini üstlendiği gecede toplamda 23 bin TL ödül dağıtılacak.  



‘Kurmaca', ‘Belgesel', ‘Animasyon', ‘Canlandırma' ve ‘Deneysel’ başlıkları altında yarışan 10 yarışmacıdan, birinci 10 bin TL’nin sahibi olurken, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, jüri özel ödülüne hak kazanan filme ise bin TL ve Apple iPad Mini 16GB Wi-Fi Tablet verilecek. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin