Kahkaha karesi linç kampanyasına dönüştürülen Ceyda Karan'dan eleştirilere cevap!

Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan, Kobani sınır hattındaki 'kahkahalı' fotoğrafına yapılan eleştirilere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kahkaha karesi linç kampanyasına dönüştürülen Ceyda Karan'dan eleştirilere cevap!

Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, sınırın hemen karşı tarafından YPG ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmaları gözlemlemek için bölgeye gitti.



Kobani'de yaşanan dram nedeniyle Karan'ın Twitter'dan paylaşılan 'kahkaha' karesi tepki çekti. 



Tepkiler üzerine Karan, Twitter hesabından  "Gerizekalı aktrol/yandaşlar haberim olmadan çekilmiş bir fotoğrafı 'selfie' diye sunuyor. Yaraşır. Sizin için gülerek selfie çektireceğim:)" açıklaması yaptı.



Karan ayrıca, bugünkü köşesinde o fotoğrafla ilgili tepkilere yanıt verdi.



Karan yazısında, "Pazartesi günü Suruç’ta Mürşitpınar ile Kobani arasında kurulmak istenilen insan zinciri eylemi öncesinde sabah saatlerinde çekilmiş bir fotoğraf üzerinden, Kobani’yi benim üzerimden akılları sıra “magazinleştirmeye” kalkışıyorlar. Foto muhabiri Burhan Bilici’nin eylem başlamadan önce sabah toplanma alanına ilk gittiğimizde hayranlığını reveranslar eşliğinde dile getirmesi karşısında dayanamayıp attığım kahkahayı “sağ olsun” fotoğraflamış. Sonra da akşam kendi algısınca bir şeyler yazıp Twitter’dan paylaşmış. Türkiye’nin sorunlarını dürüstçe dile getiren gazetecilere uyguladıkları linç kültürünü benimsemişler için “paha biçilmez meze”. Elbette olayı “selfie’sini çekti” diye duyurmalarına şaşmayız, yalancılıklarını biliyoruz. Kim bilir, belki kendi “elemanlarının” Soma’daki “selfie”sinden esinlenmişlerdir" yorumunu yaptı.



Karan'ın köşe yazısını okumak için tıklayınız.



Kahkaha karesi linç kampanyasına dönüştürülen Ceyda Karan'dan eleştirilere cevap!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin