Hido'ya 20 maçlık doping cezası

NBA'de oynayan Mili basketbolcu Hidayet Türkoğlu, doping kurallarına uymadığı için ceza aldı.

Google Haberlere Abone ol
Hido'ya 20 maçlık doping cezası

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 20 maç ceza aldı. Sezonun ilk maçında eli kırılan ve sakatlığı nedeniyle uzun süre parkelerden uzak kalan Türkoğlu'nun yapılan testler sonucunda methenolone kullandığı ortaya çıktı.



Milli oyuncunun cezası bu akşam oynanacak Atlanta Hawks maçıyla başlayacak. Hidayet'e cezası boyunca maaş ödemesi yapılmayacak.



NBA'de daha önce Rashard Lewis, O. J. Mayo, Lindsey Hunter ve Darius Miles gibi isimler aynı maddeyi kullandığı gerekçesiyle ceza almıştı.



Hatasından dolayı üzgün olduğunu belirten Hidayet Türkoğlu şu açıklamayı yaptı;



"Türkiye'ye geçen yaz döndüğümde antrenörüm bana omuz sakatlığımın daha hızlı iyileşmesi için bir ilaç verdi. Bu ilacın yasaklı olduğunu bilmiyordum ve almadan önce bunu kontrol etmedim. 



Vücuduma giren maddeden ötürü tüm sorumluluğu üstleniyorum. Bu tamamen benim suçum ve Orlando Magic organizasyonundan, ligden, takım arkadaşlarımdan ve Magic taraftarlarından özür dilerim. Birçok insanı yüzüstü bıraktığımı biliyorum ve hatamdan ötürü çok üzgünüm" 



"HİDAYET BİLMEDEN ALDI" 



Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan ise "Hidayet bu maddeyi bilmeden aldı. NBA'in listesinde 125 tane yasaklı madde var. Oyuncularımıza bunları öğretmeye ve dikkat etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun istemeden yapılmış bir hata olduğuna inaniyoruz" ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin