DİLİPAK ÇİFTİNDEN BAKAN KAVAF'A DESTEK

Aralarında Abdurrahman Dilipak'ın da olduğu bir grup, eşcinselliği hastalık olarak gördüğünü belirten Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'a destek olmak üzere basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Dilipak'ın eşi Asiye Dilipak okudu...

Google Haberlere Abone ol
DİLİPAK ÇİFTİNDEN BAKAN KAVAF'A DESTEK

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın, eşcinselliği biyolojik bir bozukluk, hastalık olarak gördüğünü belirten sözlerine, bazı sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Ortak basın açıklamasını okuyan Abdurahman Dilipak'ın eşi, Çağrı Platformu sözcüsü Asiye Dilipak, eşcinselliğin insan neslinin geleceğini tehdit ettiğini öne sürdü.


"İNSANLIĞIN GELECEĞİ İÇİN TEHDİT"
Aralarında Özgür-Der, Hayata Çağrı Platformu ve İnsani Yardım Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 50 kişi, Sirkeci'deki Büyük Postane önüne gelerek saat 12.00'de basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyun Çağrı Platformu Sözcüsü Asiye Dilipak, eşcinselliğin insanlığın geleceğini tehdit ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bütün ilahi dinler eşcinselliği bir bozulma, sapma, gayri ahlaki bir tutum, tabii olanın dışına çıkma ve günah olarak görür. Birçok İslam ülkelerinde eşcinsellik yasaklanmıştır. Tarihte bu tür sapkınlıklar yaşayan topluluklar, ilahi kitaplara göre, çirkinlik ve kötülük üzere oldukları, saptıkları için azap görmüş ve helak edilmiştir. İnsanlığın geleceğini ve nesil emniyetini tehdit eden eşcinselliğin, bir anomali olarak görülmemesi, sorunu yaşayanların tedavi talebini köreltecek ve durumun yaygınlaşmasına sebep olacaktır"


"EŞCİNSELLİĞİ DOĞAL KABUL ETMEK, HAYATA KARŞI İHANETTİR"
Eşcinselliğin doğal bir durum olarak kabul edilmesi ve yaygınlaştırılmasının hayatın kendisine karşı bir ihanet olduğunu söyleyen Asiye Dilipak, "Başta Sağlık, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları olmak üzere, ilgili tüm birimlerin yapacağı çalışmalar hayati önem taşımaktadır" diye konuştu. Eşi Abdurrahman Dilipak'ın da katıldığı açıklamada Asiye Dilipak, "Eşcinselliği bir anomali olarak değerlendiren bir yaklaşımcı tarzı, suç ya da suça teşvik olarak niteleme içinde olan çevrelerin, sözde eşcinsellerin haklarını koruma adına yaptıkları açıklamalarla yoğun bir gayret içerisinde bulundukları görülmektedir. Yapmış olduğumuz 'hastalık' açıklaması toplumun bilinçaltında eşcinselliği doğal bir seçim olarak kabul ettirmeye çalışan kesimi rahatsız edecektir. Bu durumla ilgili ilgililerin bir an önce tedbir alması gerekmektedir" dedi.


Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL - DHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin