CİHAN DEMİRCİ İLK KARİKATÜR ALBÜMÜNÜ ÇIKARDI

Cihan Demirci, karikatürcülüğünün 33. yılında ilk kez bir karikatür albümüyle karşımızda: “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım”

Google Haberlere Abone ol
CİHAN DEMİRCİ İLK KARİKATÜR ALBÜMÜNÜ ÇIKARDI

Hem yazar hem de çizer olarak mizahımızda kendine özgü bir tarz yaratmış usta bir isim Cihan Demirci. Şimdilerde mizah yazarlığı öne çıkmış gibi gözükse de o karikatürcülükten hiç kopmadı. İlk karikatürü 1978 yılının Ocak ayında yayımlanan Cihan Demirci, karikatürcülüğünün 33. yılında ilk kez bir karikatür albümüyle karşımızda: “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım”


 


Bugüne dek pek çok gazetede, mizah dergisinde ve mizah ekinde yazıp-çizen halen Cumhuriyet gazetesinin “Cumertesi” mizah sayfasında yazar-çizerliği sürdüren Cihan Demirci, 1985’ten bu yana 39. kitabını yayımlamış oluyor. 168 sayfalık bu kitapta Cihan Demirci’nin 33 yıllık çizgi macerasından seçilmiş, kimi daha önce yayımlanmış, kimi ise ilk kez bu kitapta yer alan; keskin bir gözlem gücü taşıyan ince bir mizahla örülü 140 karikatür yer alıyor. Cihan Demirci, Pia Yayınlarından çıkan bu kitabı, kendisi için; “Ustası olsam da onun hayranlarından biriyim” diyen sevgili Oğuz Aral’ın anısına adıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin