Brezilya'da aynı gazeteden ikinci gazeteci cinayeti!

Brezilya'da Vale do Aço Gazetesi fotoğrafçısı Walgney Assis Carvalho silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da aynı gazeteden ikinci gazeteci cinayeti!

Brezilya’da çıkan Vale do Aço Gazetesi için çalışan serbest fotoğrafçı Walgney Assis Carvalho Pazar akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 43 yaşındaki gazeteci saldırıya uğradığı sırada Coronel Fabriciano’da bir balık restoranında yemek yiyordu. 



Carvalho, 8 Mart’ta öldürülen Rodrigo Neto ile aynı gazetede çalışıyordu. Yerel gazete DIÁRIO DO AÇO’nun haberine göre görgü tanıkları Carvalho’nun Honda marka motorsikletli bir kişi tarafından saldırıya uğradığını aktardı. Neto da arabasına bindiği sırada motorsikletli iki kişinin saldırısına uğramıştı. 



Bir yerel haber sitesi’nin haberine göre Eyalet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu BaşkanıDurval Ângelo 15 Nisan’da twitter hesabından yetkililerin iki gazetecinin ölümü arasındaki bağlantıyı araştırmaları gerektiğini, Carvalho’nun birilerine Neto’nun katillerini bildiğini söylemiş olabileceğini yazdı. 



Carvalho aynı zamanda yerel polis için de fotoğraf çekiyordu. Yerel polis Carvalho ile Neto cinayetleri arasında bir bağ olduğunu söylemek için çok erken olduğunu ancak soruşturmanın cinayetlerdeki benzerlik sebebiyle aynı ekip tarafından yürütüleceğini açıkladı. 



Gazeteciler Koruma Komitesi’nden (CPJ) Robert Mahoney yetkililerin iki cinayeti de derhal aydınlatması gerektiğini, bu cinayetlerin ülkedeki cezasızlık uygulamasının bir sonucu olduğunu söyledi. 



Carvalho 2013’ün Ocak ayından itibaren Brezilya’da öldürülen dördüncü gazeteci. CPJ’nin Risk Listesi’nde yer alan Brezilya’da Press Emblem Campaign’in (PEC) verilerine göre 2012’de 11 gazeteci öldürüldü. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin