Arçelik, Milli Takımlara ana sponsor oldu

KOÇ Holding bünyesindeki Arçelik, Türk Milli Takımlarına ana sponsor oldu.

Google Haberlere Abone ol
Arçelik, Milli Takımlara ana sponsor oldu

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Belek Turizm Bölgesi'ndeki Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip TFF'nin her geçen gün yeni ve daha büyük sponsorlarla buluştuğunu söyledi.



Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden Arçelik ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının Türkiye'ye daha büyük başarılar getireceğine inandığını belirten Demirören, "Türk futbol ailesi Türkiye'nin en güçlü ve en saygın ailelerinden biridir. Dünya markası Arçelik'in bu aileye katılması gücümüze güç katmıştır." dedi.



'Milli değerler bizi bir arada tutan harçtır'



Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da uzun bir aradan sonra futbolun içindeki bir etkinlikte yer aldığını kaydetti. Sponsorluk anlaşmasının içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Koç, milli takımı desteklemeyi, "Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak, aynı hedefe heyecanla topyekun sarılabilmek." diye nitelendirdi.



A Milli Takımla umutlanıp sevince ve hüzne ortak olabilme duygularına bugün her zamankinden fazla ihtiyaç olduğunun altını çizen Koç, şöyle konuştu: 

"Toplumsal kutuplaşmanın, terör ve jeopolitik sorunlar kadar ülkemizin önündeki en büyük tehlikelerden birine dönüştüğünü üzülerek görüyoruz. Birlik

ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, ortak değerlerimiz erozyona uğruyor. Sporun birleştirici taraflarını, centilmenliğini, birlik ve beraberliği perçinleyen yönlerini değil, hırsını, öfkesini, ayrıştırmasını konuşuyoruz. Spor da gün geçtikçe ülkemizde bizleri birleştiren değil, ayrıştıran duruma dönüşmüş durumda.



'Kalıcı başarıyı hedeflemeliyiz'



Koç, Türkiye'de 47 milyon kişinin futbolu takip ettiğini, 37 milyon kişinin ise aktif olarak takımlarını desteklediğini bildirdi. Genç nüfusun doğru yönlendirilip desteklenmesi gerektiğine değinen Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yüksek potansiyel, spora olan ilgi, spordaki gelişim ve markaların spora sağlayacağı katkı için cesaret vericidir. Sporda ülkemizin kalıcı olarak başarıyı yakalamasını hedeflemeliyiz. Dünyanın önemli ülkelerinden biri olacaksak, spor alanında da önemli oyunculardan biri olmamız şart. Gerçek vatanseverlik bunu gerektirir diye düşünüyorum. Gelişmiş ülkelere baktığımızda zaman uzun vadeli, sistematik, sabırlı spor politikalarının olması nedeniyle 5 yıl gibi kısa sürede büyük başarılar yakaladıklarını görüyoruz. Başarılı çalışmaları kendimize örnek almalıyız."



Konuşmaların ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, sponsorluk anlaşmasını imzaladı.



Demirören, Ali Koç'a 10 numaralı milli takım forması hediye ederken, Ali Koç da federasyon başkanına plaket verdi. Törene katılan A Milli Takım oyuncuları da Arçelik marka buzdolabına imza attı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin