Ahmet Altan'dan Doğan Grubu'na tepki: Hukukta karşılığı nedir?

Gazeteci Ahmet Altan'dan gündemi sarsan açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan'dan Doğan Grubu'na tepki: Hukukta karşılığı nedir?

Gazeteci yazar Ahmet Altan, Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan ''Özel Gündem'' programında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.



Koza İpek Medya'ya yapılan operasyona tepki gösteren Altan, ''Hükümetin seçimlere 2 ay kala medyayı bastırmak istemesi azgınlık'' dedi. Altan, AKP tarafından dillendirilen ''Başkanlık gelse, gençler ölmezdi'' sözünün ise en aşağılık şantaj olduğunu söyledi.



Altan ayrıca, 'AKP darbeci generalleri bire bir taklit ediyor' ifadelerini kullandı.



İşte, Ahmet Altan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;



Metin Yıkar: Doğan Grubu'ndan yapılan açıklama ile ilgili ne düşünüyorsunuz?



Bu bir zihniyetin zehirlenmiş olduğunu gösteriyor. Koskoca Doğan Grubu. Bu adamların o kadar gazetecisi var hukuçusu var ve böylesine saçma sapan bir lafı söyleyebiliyor. Şunu sormak gerekiyor 'paralel' sözcüğünün hukuktaki karşılığı nedir? Paralel ile mücadele ediyorsunuz. Bir mücadeleyi hukukun içinde götüreceksiniz. Bir mücadeleyi hukuk içinde edecekseniz, mücadele ettiğiniz hedefinizin hukukta bir tarifi olması gerekiyor. Paralel'in tarifi ne? Hukukta karşılığı ne? Eğer siz hukukta karşılığı olmayan bir suçun varlığını kabul ederseniz ondan sonra zaten hukuk kalmaz. Yarın biri kalkıp derse ki adı Aydın Doğan olanlarla mücadele edelim ama medyaya dokunmayalım. Ne diyecek Hürriyet? Paralelle mücadele edelim ama medyaya dokunmayalım ile Aydın Doğanlarla ile mücadele edelim ama medyaya dokunmayalım arasında hiç bir fark yok. Aydın Doğan olmak hukuken suç değildir. Paralel diye de hukukta bir suç yoktur. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin