ABD ÜLKELERİNE DÖNÜŞ HAZIRLIĞI YAPAN ASKER VE GAZETECİLERİ UYARDI: YAĞMAYA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Amerikan Fox kanalı için ´embedded´ olarak çalışan bir teknisyenin Irak dönüşünde Washington Havaalanı´nda 12 tablo ile yakalanmasının ardından Hükümet yetkilileri sert bir açıklamada bulundu: Bu eşyalar Irak halkına aittir. Fakat ardından eklemeyi de ihmal etmedi: Tablolar çok değerli değil.

Google Haberlere Abone ol
ABD ÜLKELERİNE DÖNÜŞ HAZIRLIĞI YAPAN ASKER VE GAZETECİLERİ UYARDI: YAĞMAYA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Saddam'ın oğlu Uday'ın sarayından çaldığı tabloları ABD'ye sokmaya çalışırken yakalanan Fox TV çalışanı Benjamin James Johnson, Washignton'daki Uluslararası Dulles Havaalanı'nda tutuklandı.


Gümrük servisinde eşyaları kontrol edilirken yalnızca 20 dolarlık sigara beyanında bulunmasına rağmen Johnson'ın çantasından 12 tablo çıktı.


İlk önce, ısrarla, tabloların kendisine Iraklılar tarafından verildiğini öne süren Johnson daha sonra tabloları çaldığını itiraf etti.


Johnson'ın yanı sıra Irak'taki yağmalamaya karıştığı iddiası ile birçok başka askerin ve gazetecinin de soruşturma altında olması üzerine ABD'li yetkililer gazetecileri ve askerleri uyararak yağmalamaya kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı.


Bir basın toplantısında konuşan ABD İç Güvenlik Bakan Yardımcısı Gordon England, "Bunlar hediyelik eşya ya da savaş ganimeti değildir. Irak halkına ait çalıntı eşyalardır" dedi.


ABD yetkililer tabloların çok değerli olmadığını belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin