Yerli yıldızların stadyumla imtihanı! Hayko Cepkin, Yalın, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Stadyumun galibi kim olacak?

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Bu yaz stadyum konserlerinin yılı olacak. Yaşı yetenler 90’lı yılların başındaki o efsane stadyum konserlerini hatırlayacaktır. Özellikle 92/93 yılları zamanın efsane organizatörü Ahmet San imzasıyla gerçekleştirilen Michael Jackson’dan Madonna’ya; Metallica’dan Bon Jovi’ye; Elton John’dan Sting’e; Bryan Adams’tan Scorpions’a stadyum konserlerinin rüya yılları olmuştu adeta.

Bu efsane konserler özellikle 1980 ve öncesinde doğanların nesilden nesle aktardıkları ve bir daha asla geri gelmeyecek olan güzel günlerin kırıntılarıydı sanki. 2000’lerin ilk yarısında Rammstein, Bon Jovi, U2 gibi isimlerle stadyum konserleri bir geri dönüş sinyali verse de hiçbir zaman o eski ışıltılı günlerini yakalayamamıştı.

Yerli yıldızların stadyumla imtihanı! Hayko Cepkin, Yalın, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Stadyumun galibi kim olacak?

 

Türkiyeli müzikseverin dünya gözüyle gördüğü son konserler 2013’te Gezi Parkı protestoları öncesi yeni neslin iki popüler ismi Rihanna ve Justin Bieber ile son bulmuştu. Sonrasında malum ceza yılları başladı. Hızla yükselen dolar, Beyoğlu’ndaki yasaklar, mekanların birer ikişer kapanması derken neredeyse 10 yıl süren bir kültür yozlaşması başladı.

28 Mayıs 2022’de gerçekleşen mor ve ötesi stadyum konseri Gezi’’nin yıldönümü de denk gelmesi sebebiyle bir nevi eve dönüş anlamı taşıyordu. Her ne kadar konserde teknik sorunlar yaşansa da on binlerce müzik sever tek yürek "tamiri mümkün kalbinin" demişti.

2024 yılı ise BWO Entertainment’in arka arkaya patlattığı stadyum konseri haberleriyle dolup taştı. Duyurulan isimlerin yarısından fazlasının yerli olması yabancı isimlerin stadyum konserine alışık Türk dinleyici için bir sürpriz niteliği taşıyordu.

Oysa yurt dışında maça gitmek kadar normal bir şey sevdiğin grubu stadyumda izlemek. Biz de ise stadyumu sadece ecnebi isimlerin dolduracağına inandırılmıştı. mor ve ötesi bu algıyı yerle bir etti. Ardından Yalın’ın saatler içinde 10 binden fazla bilet satması izleyicinin stadyumda kendi starlarını da görmek istediğini gösterdi.

Peki bu yaz stadyumda hangi yıldız isimleri izleyeceğiz?

Yerli yıldızların stadyumla imtihanı! Hayko Cepkin, Yalın, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Stadyumun galibi kim olacak? - Resim : 2

İlk olarak yabancı yıldızlar duyuruldu. Eskiden pop ya da rock devlerine alışık olan stadyum seyircisinin önüne bu kez geleneksel ve klasik tarda müzik yapan sanatçılar geldi. İlk olarak İtalyan tenor Andrea Bocelli’nin 8 Haziran’da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda konser vereceği duyuruldu. Basın toplantısında dünyanın içinde bulunduğu durum hakkında düşüncelerini de dile getiren Bocelli, savaşın bitmesi için gerekirse sesinden fedakarlık edebileceğini söylemişti.

Yerli yıldızların stadyumla imtihanı! Hayko Cepkin, Yalın, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Stadyumun galibi kim olacak? - Resim : 3

Hemen ardından 6 oktavlık sesiyle tüm dünyadan geniş bir hayran kitlesine sahip Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen’in 24 Mayıs’ta İstanbullu sevenleriyle buluşacağı haberi geldi. Dimash toplantıda sıklıkla “Kardeş bir ülkede bulunmasında dolayı olan mutluluğunun altını çizdi.       

Asıl ilginç olan bu noktadan sonra arka arkaya duyurulan yerli isimler oldu. Yerlilerde ilk sıra 26 Mayıs'ta Mayıs'ta sahne alacak Hayko Cepkin Stadium Show. Yıllardır sahne şovlarına ekstra önem veren müzisyenin stadyum için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Sanatçı dansçılarından, ışık şovlarına stadı dolduran hayranlarına unutulmaz bir görsel/işitsel şölen sunacaktır diye düşünüyorum. Biz bu tip projelere her zaman hazır bir ekibiz" diyerek yine iddiasını ortaya koydu.

Yerli yıldızların stadyumla imtihanı! Hayko Cepkin, Yalın, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Stadyumun galibi kim olacak? - Resim : 4

31 Mayıs ise bir sürpriz isimle geldi. Açıkçası belki de dinlediğim bir tür olmadığı için Yalın’ın stadyum konserine başta biraz mesafeli yaklaşmıştım. Ancak sanatçının kendisini de şaşırtan sold out’a koşan bilet satışları bize seyircinin stadyum konserine ne denli aç olduğunu bir kez daha gösterdi.

Tarihler 2 Haziran’ı gösterdiğinde ise stadyum Türkiye'nin öncü, dünyanın önde gelen ve en büyük dans topluluklarından biri olarak kabul edilen Anadolu Ateşi’nin gösterisiyle şenlenecek. Geçtiğimiz günlerde dev gösteri öncesi basınla bir araya gelen Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan; 500 dansçı ile olimpiyat kıvamında müthiş bir gövde gösterisi yapacağız” diye konuştu.

Yerli yıldızların stadyumla imtihanı! Hayko Cepkin, Yalın, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Stadyumun galibi kim olacak? - Resim : 5

Tarihler 9 Haziran’ı gösterdiğinde stadyumda Yıldız Tilbe’nin sesi yankılanacak. 12 Haziran’da Ajda ve Arkadaşları konserleri gerçekleşecek. Süper star bu dev konser öncesi önümüzdeki hafta basın mensuplarıyla buluşacak. Biz de heyecanla bekliyoruz. Tüm bu konserlerin tek bir organizasyon firması yok bazıları farklı firmalar tarafından düzenleniyor hepsinin ortak özelliği aynı mekanda olacak olması. Hangi konserler hafızlara kazınacak, kimler sınıfta kalacak bekleyip göreceğiz.

Ülkemiz stadyum konserlerine aşina bir kültürden geliyor. Bunu yerli isimlerimizle çeşitlendirmek çok güzel bir hareket. Dileğim bu konserlerin hakkı verilerek, tıpkı yurt dışındaki örnekleri gibi sahne şovları, ses kalitesi ve coşkusuyla olması gerektiği gibi yaşamak. Bu ülkenin gençliği yıllarca gerek siyasi gerekse ekonomik sebeplerden yaşıtlarının ekmek-su gibi tükettiği birçok kültürel aktiviteden mahrum kaldı. Umarım bu yıl aradaki fark hızlıca kapanır ve uzun yıllar kesintisiz stadyum konserleri coşkusunu yaşarız.

Diğer Yazıları