Ellerine sağlık, hadi kutla durma bu zafer senin! Yalın stadyumda zaferini ilan etti! Kırılması zor bir rekora imza attı

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Uzun bir aradan sonra stadyumda gerçekleşen ilk büyük yerli konser mor ve ötesi'nin 28 Mayıs 2022'de gerçekleştirdiği konserdi. Gezi'nin yıldönümü arifesinde gerçekleşen bu konser, büyük bir coşkuya; duygusal anlara sahne olsa da ses krizi tüm bunların önüne geçmişti. 35 bin kişinin katıldığı söylenen bu konser her şeye rağmen kaybettiklerimize saygı, geleceğe umut temasıyla kalplerimizi tamir etmeye yetmişti.

Gelelim 2024 yazına... 26 Mayıs 2024'de JRO Yatırım ana sponsorluğunda Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleşen Hayko Cepkin konserinin öncesi ve sonrasında neler oldu? 2023'ün Aralık ayında düzenlenen basın toplantısında Hayko Cepkin'in stayum konserinin 18 Mayıs 2024'te olacağı duyurulmuştu. Hayko bu tarihi ertesi gün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olması sebebiyle özellikle seçtiğini söylemişti. TFF kararı ile uzatılan lig tarihi sebebi ile stadyum konseri 26 Mayıs'a ertelenmişti. Bu tarihe bir de Kasımpaşa – Beşiktaş maçı ile eski Slipknot ve Stone Sour solisti Corey Taylor konseri denk gelince talihsizlik katlandı. Bana kalırsa hem Kasımpaşa maçına giden Beşiktaş tarafları arasında hem de Corey Taylor fanları arasında Hayko konserine gelme potansiyeli yüksek bir kitle vardı. 

Ellerine sağlık, hadi kutla durma bu zafer senin! Yalın stadyumda zaferini ilan etti! Kırılması zor bir rekora imza attı

HAYKO CEPKİN'DEN mor ve ötesi'NE GÖNDERME "SES İYİ OLUNCA NASIL OLUYORMUŞ"

Tüm bu talihsizliklerin gölgesinde gelelim Hayko'nun performansına... Daha önce sosyal medyadan sitem etse de şovuna gayet profesyonel bir şekilde hazırlanan Hayko moralini de gelen seyircisini düşürmedi. Şovunu aynen programladığı gibi uyguladı. Hayko Cepkin konserini diğerlerinden özellikle de mor ve ötesi'nden ayıran kocaman bir "ses" vardı. Hayko daha buna hazırlıkları olduğu için ses kalitesini her şeyin önüne geçirmişti. Hatta bir ara sahneden "Ses iyi olunca nasıl oluyormuş" diyerek, mor ve ötesi'ne bir gönderme de yaptı. Buna gerek var mıydı emin değilim. Sonuç olarak mor ve ötesi bir "bir nevi kardeş" ekip... Talihsizlik bir noktada herkesin başına gelebilir. Seyirci zaten olan bitenin farkında... Ama sanıyorum stadyumun verdiği bir rehavet de var. Bu sözler biraz da o heyecanla çıkmış olabilir...

Peki Hayko Cepkin'in stadyum konseri beklentileri karşıladı mı? Bu soruya cevabım kesinlikle "Evet"... Ancak beklenti ötesi bir sürpriz var mıydı? Hayır... İşte bu nokta benim için hayal kırıklığı oldu. Belki de Hayko çitayı çok yukarı çıkardığı için olabilir. Daha önce çalmadığı şarkılar vardı playlistte ama şov kısmı aynıydı. İlk kez izleyenler için heyecan verici olabilir ama yıllar içinde defalarca Hayko izlemiş biriyseniz bir noktadan sıkılabiliyorsunuz. İşte tam da bu sebeple Hayko'dan stadyuma özel diğer konserlerinde yapmadığı bir sürpriz bekledim ama gelmedi. Belki de risk almak istemiştir. O da bir tercih. Sonuç olarak konser çıkışı taksi bulmanın da mutluluğuyla ve kafamda bu düşüncelerle evin yolunu tuttum.

YALIN STADYUMDA BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAPARAK HERKESİ SOLLADI

Bir itirafla başlayayım Yalın'ın stadyum konserine gitmek gündemimde yoktu. Konserden bir gün önce bir arkadaşımın tabir-i caizse "kandırmasıyla" kendimi orada buldum. Bir iki şarkı dinler kaçarım dediğim konserden bandanalı bir Yalın fanı olarak ayrıldım. Her şeyden önce girişteki kalabalıktan söz edeyim. Konserin biletlerinin satışa çıktığı andan itibaren rekor hızla satıldığı söyleniyordu. Asla inanmamıştım. Ancak görüntüler yanıldığımı gösteriyordu. Hayko konserine 20.20'de gelmiş 20.30'da yerime oturmuştum. Ancak Yalın'a 20.30'da gelmeme rağmen 21.30'a kadar içeri girme fırsatı bulamadık. Mahşeri bir kalabalık. Ne mor ve ötesi'nde ne de Hayko Cepkin'de böyle bir izdiham olmamıştı. Ağzımız bir karış açık sağa sola bakarken Yalın da aynı şaşkınlıkla sahneye çıktı. 

YALIN; "BU EKONOMİK KRİZDE BÖYLE BİR BİLET SATIŞI BEKLEMİYORDUM"

Yalın, kariyerinin de 20. Yılı olması sebebiyle müzik yolculuğunun kırımla noktalarından oluşan bir film hazırlamıştı. Filmi izlerken 20 yıl öncesi Yalın'ın seyircisine olan saygısı ve mütevaziliği neyse aynıydı. Bana kalırsa bu kalabalığın en büyük sebeplerinden biri de Yalın'ın gerçekten o kalplere girmiş olmayı başarmasıydı. Teklif kendisine geldiğinde bir stadyum dolusu insanın konserine geleceğine inanamamış; olmaz öyle şey, imkansız demiş. Bu yüzden de sahnede sık sık "Bu gerçek mi, rüyada mıyım" diye tekrar ediyordu. Ülkedeki ekonomik şartlarda bir bilet almanın ne kadar zor olduğunun farkında olan Yalın bunun için de seyircisine ayrıca teşekkür etti.

Ellerine sağlık, hadi kutla durma bu zafer senin! Yalın stadyumda zaferini ilan etti! Kırılması zor bir rekora imza attı - Resim : 2

SAHNE ÜSTÜNDEKİ KÜÇÜK DOKUNUŞLAR BÜYÜK FARK YARATTI

Yalın'ı diğer stadyum konserlerinde öne geçiren sadece rekor seyircisi değil sahne üstünde de cesaretle yaptığı küçük dokunuşlardı bana kalırsa... Misal bir de seyircisine maça hazırlar gibi marş söyletti; -bunu Hayko'dan beklerdim- ikinci yarı da sahne üstüne özel bir set-up kurdu birkaç şarkıyı müzisyen arkadaşlarıyla oradan söyledi. Bir de dansöz çıkardı ki bu da konserin en eğlenceli anlarından biriydi. Kısacası Yalın büyük bir sürpriz yaparak bana kalırsa kırılması zor bir başarıya da imza atmış oldu. Ben de beast dahil konserin sonuna kadar kalarak Yalın fanlığımı tescillemiş oldum. Yalın artık adını ülkenin en büyük Pop yıldızlarından biri olarak  Tarkan ve Kenan Doğulu'nun yanına altın harflerle yazdırabilir. 9 Haziran'daki Yıldız Tilbe ve 12 Haziran'daki "Ajda ve Arkadaşları" konserlerinde neler olacak bekleyip göreceğiz.