Emeklilere Diyanet İşleri Başkanlığı garantili Cennetten Tapu!

Emeklilere Diyanet İşleri Başkanlığı garantili Cennetten Tapu!

YENİ MÜJDE BU OLURSA HİÇ ŞAŞIRMAM!

Ahmet abi koş koş! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan açıklama yapıyor. Aç aç; televizyonun sesini aç!

“Kıymetli emeklilerimiz…”

Eyvah! Geliyor;

Hutbeye başlar gibi sanki (!)

“Ey Cemaatimüslimin…”

Ne zaman bu tarz hitap şekillerini duysam, açıklamaların sonu hiçbir şekilde hayırlı olmuyor. Belli ki; yine onlardan birini işitiyoruz.

 “Sizlere yeni müjdelerimiz var…”

 Ne ola ki? Tüylerim dike diken oldu…

 “KYK yurtlarını hizmetinize açtık. Yaz aylarında ücretsiz kullanabileceksiniz.”

Yanlış duydum sanırım. Sayın bakanımız ne dedi, ne dedi? KYK’ları emeklilere mi açıyorlarmış? Niye ki? Öğrencilerin bile şartlarından memnun olmadıkları için kalmak istemedikleri ranzalı, çoktan yatmalı mekanlar değil mi onlar? Nasıl yani ya?

“Emeklilerimiz artık Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesislerden ücretsiz yararlanacaklar.”

Ya sayın bakanım ne sporu Allah aşkına, açız aç! Şaka mı yapıyorsunuz? “Geçim mi, spor mu?” tercihini emeklilerin yapalı çok oldu. Artık hepsi çalışmak zorunda. Onların tek sporu yürüyüş ve uzun zamandır da yapıyorlar zaten. O da düşünmek ve biraz kafa boşaltmak için basit bir aktiviteden öteye geçemiyor. Yani dertleri spor değil, geçim!

“Emekli kardeşlerimize bundan böyle kamuya ait öğretmenevleri ve konuk evleri yüzde 15 indirimli olacak.”

Allah’ım sen aklıma mukayyet ol. Gerçekten de. Emekliler yokluktan burnunu bile evinin kapısından dışarı çıkaramazken, siz öğretmenevine gel, konukevinde kal, sana indirim yapayım diyorsunuz. O da yüzde 15. Akıllara zarar. Valla sonunda emeklileri tımarhanelik etmeyi başardınız.

Buyurun bir tane daha!

“Emeklilerimiz TCDD’de ana hat trenlerinde yüzde 10 indirimli seyahat edecekler.”

Emeklinin çok da umurundaydı! Hala seyahat, konaklama, yatış kalkış diyorlar. Anlaşılır gibi değil.

 “Emeklilerimize PTT Kargo'da indirim yapılacak.”

Acı ile tatlı arasında bir gülüş içerisindeyim. Acınası halimize gülüyorum. Gerçekten de ayıp artık.

Bakın yakında şu müjdeleri de duyarsanız hiç şaşırmayın… Bir bu kaldı çünkü bizi güldürmeyen;

“Uslu duran, soğan ekmek yemeye devam ettiği halde hiç şikayet etmeyen emeklilerimize Cennetten Tapu. He mi de Diyanet İşleri Başkanlığı imzalı.”

Daha ne olsun değil mi? En güzel müjde bu olurdu sanırım…

Bence artık Avrupa bizi kıskanıyor laflarından vaz geçmeliyiz. Neden mi? İsterseniz sizi mini bir Avrupa turuna çıkarayım da sizi, kendiniz anlayın. Bakalım Avrupa ülkelerinde emeklilere ne tür haklar tanınıyormuş.

Biliyorsunuz; hasedinden çatır çatır çatlayan Avrupa ülkelerinde en düşük emekli aylığı ortalama 1.250 euro. Bizde ise 10.000 TL, yani, şu an itibariyle, 285 euro. Bu bilgiler ışığında;

Mesela Almanya…

Alman emeklilerindeki şans kimsede yok valla. Aylıkları nispeten düşük olanlara kira yardımı bile yapılıyor. Kedi - köpek besliyorsanız bunun için yılda 120 Euro destek alıyorsunuz. Tatil parası ve sağlık giderlerinizi de devlet karşılıyor. Buradaki TATİL kelimesine dikkat! Bizdeki gibi öğrenci yurtları ya da öğretmen evlerinde kalabilirsiniz demiyorlar. Dünyanın istediğiniz bir köşesinde tatile gidin, biz ısmarlıyoruz diyorlar. Gel de kıskanma şimdi.

Peki ya Hollanda…

Emekli haklarının en iyi olduğu Avrupa ülkelerinden biri. Sadece bir yıl çalışmış ve bir yıl prim ödemiş olsanız bile, yaşınız geldiğinde temel emekli aylığına hak kazanıyorsunuz. Ne güzel değil mi? Kaldı ki; bu ülkede tatil parası da var.

Normal emeklilik maaşlarının yanı sıra ek emeklilik maaşlarının da en yüksek olduğu ülke hangisi sizce? Yormayın kendinizi, hemen yazıyorum: İspanya… Yılda 14 kez hem de brüt maaş ödemesi yapıyorlar…

Bizim ise hala kulaklarımızda sayın bakamınızın eşsiz müjdeleri çınlamaya devam ediyor:

Yaz aylarında uygun olan KYK yurtları emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler ücretsiz olacak

Kamuya ait öğretmenevleri ve konukevlerinde yüzde 15 indirim uygulanacak

TCDD'de ana hat trenlerinde yüzde 10 indirimli seyahat edilecek

PTT Kargo'da indirim yapılacak

Türk halkını bu günlere sürükleyenler hutbe (!) okumaya devam ettiği müddetçe ne emeklinin ne de emekçinin yüzü gülmez bu ülkede. Her zamanki gibi yine Allah’a havale ediyoruz. Başka da çaremiz yok maalesef.