Yüzyılların şifa kaynağı bulundu: Yalnızca çiğnemek bile o sorunu kökten çözüyor. Resmen bir ecza deposu

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve bazı rahatsızlıklara şifa olmak için yüzyıllardır kullanılan şifa kaynakları günümüze kadar uzanmaktadır. Akgünlük sakızı olarak da bilinen günlük ağacı sakızı da bunlardan biridir. Faydalarını duyunca soluğu aktarda alacaksınız...

Yüzyılların şifa kaynağı bulundu: Yalnızca çiğnemek bile o sorunu kökten çözüyor. Resmen bir ecza deposu

Alternatif tıpta yüzyıllardır kullanılan pek çok mucizevi kaynak vardır. Günlük ağacı sakızı da bunlardan biridir.

Akgünlük sakızı olarak da adlandırılan bu sakız, sağlığımız için adeta bir ecza deposu görevi üstleniyor.

Özellikle kış aylarında artan salgın ve hastalıklar için bol bol tüketmemiz gereken günlük ağacı sakızının faydaları şaşırtıyor.

İşte günlük ağacı sakızının mucizevi faydaları...

KIŞIN MUTLAKA TÜKETİN

Günlük ağacı sakızı, sağlığımız için çokça fayda sunan bir kaynaktır. Ancak en bilinen faydaları; öksürüğe iyi geldiği, balgam söktürücü olması ve mide yaralarını iyileştirmesidir.

Günlük ağacı sakızı aynı zamanda bağışıklık sistemini koruyup güçlendirerek, hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

LİF DEPOSU

Günlük sakızı, sıklıkla lif takviyesi olarak kullanılır. Kadınların günde 25 gram, erkeklerin ise 38 gram lif alması gerekiyor ve çoğu kişi bunu yeterince tüketmiyor.

Günlük sakızı, insan vücudunun ihtiyacını karşılayabilecek %80 ile %90 arasında değişen lif içeriğine sahiptir.

Lifli gıdalar tüketmek, sindirim sistemi sağlını korur ve güçlendirir. Aynı zamanda kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçer.

Yüzyılların şifa kaynağı bulundu: Yalnızca çiğnemek bile o sorunu kökten çözüyor. Resmen bir ecza deposu

SİNDİRİM SORUNLARINA ŞİFACIDIR

Günlük ağacı sakızında bulunan lif, doğal şeker ve karbonhidratlar nedeniyle sindirim sorunlarını tedavi ettiği biliniyor. Özellikle midedeki ağrı ve sızıya şifa oluyor.

Bu sakız sindirime katkıda bulunarak mide ve bağırsaklara faydalı bakteri seviyelerinin azalmasına yardımcı oluyor.

SAĞLIKLI DİŞLERİ VE AĞZI DESTEKLER

Günlük sakızı çiğnemek, dişlerinizi sağlıklı hale getirir. Araştırmalar, Arap sakızının aslında anti-bakteriyel içerdiğini, bu maddenin ağzınızı zararlı bakterilerden arındıracağını ve aynı zamanda onların ilerlemesini önleyeceğini kanıtladı.

Ağız ve diş sağlığını koruyarak güçlendiren günlük ağzı sakızı aynı zamanda ağız kokusunu da giderebilir.

DİYABETİN KONTROLÜNE YARDIMCIDIR

Lif bakımından zengin gıdaların tip 2 diyabet hastalarında kan şekeri düzeyinin düzenlenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Günlük sakızı, kan şekeri düzeylerini kontrol etme yeteneği nedeniyle, kullanılması şiddetle önerilen çok yüksek düzeyde lif içerir.

Bu sakızda bulunan diyet lifinin potansiyel yeteneklerini kanıtlayan çalışmalar var. Yapılan bir çalışmaya göre günlük sakızı, kan basıncını düşürmek için kullanılabileceğini ortaya koydu.

Bu nedenle bilim insanları, günlük sakızındaki lifin gerçekten de diyabet hastalarını korumak için kullanılabileceği sonucuna vardı.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin