Yumurta kırdıktan sonra böyleyse ağzınıza bile sürmeyin! Zehirlenmeniz an meselesi

Sağlığımız için güçlü faydalar sunan yumurtayı asla bozuk tüketmemek gerekiyor. Eğer kırdığınız yumurta böyleyse sakın ağzınıza sürmeyin ve hemen çöpe atın! İşte yumurtanın bozuk olduğunu anlamanın yöntemi

Yumurta kırdıktan sonra böyleyse ağzınıza bile sürmeyin! Zehirlenmeniz an meselesi

Yumurta, sağlığımız için güçlü özellikler sunan en şifalı besinlerin başında gelir. Yumurta; haşlama, kızartma veya omlet gibi pek çok farklı şekilde tüketilir.

Yumurta aynı zamanda kek, tatlı, kurabiye, börek veya poğaça gibi yiyeceklerin en temel malzemesidir. Yumurta hem farklı kullanım nedeniyle hem faydalı oluşuyla sıklıkla tüketilir.

Kalp sağlığını koruyan ve güçlendiren yumurta, tam bir protein ve Omega-3 deposudur. Yumurta aynı zamanda iyi kolesterol seviyelerini yükselterek kötü kolesterolü düşürebilir.

Faydaları saymakla bitmeyen yumurta aynı zamanda D vitamini içerir. Hem D vitamini hem Omega-3 yağ asitleri içeren yumurta bu noktada beyin sağlığını korur ve güçlendirir.

Ancak yumurtanın tüm faydalarından yararlanmak için onu taze ve doğal olarak tüketmek gerekir. Fakat bazen aldığımız yumurtalar bozuk çıkabilir.

Bozuk yumurtaları ilk bakışta anlamak zor olduğundan, bu etkili yöntemleri aklınızın bir köşesine not etmenizde fayda var.

İşte yumurtanın bozuk olduğunu anlamanın tüyosu...

Yumurta kırdıktan sonra böyleyse ağzınıza bile sürmeyin! Zehirlenmeniz an meselesi

YUMURTANIN BOZUK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Sağlığımız için güçlü vitamin ve mineraller barındıran yumurtayı bozuk tüketmek, ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebilir.

Bir yumurtanın bozuk olduğunu kırdığınız zaman kolayca anlayabilirsiniz. Eğer yumurtayı kırdığınızda sarısı yayılıp beyazı da sıkıca toplanıyorsa o yumurta bozuk demektir.

Bazen yumurtalar düzgün görünse de kokusundan bozuk olduğu anlaşılabilir. Eğer kırdığınız yumurtanın kokusu keskin ve ciddi oranda rahatsız edicisiyse o yumurta bozulmuştur.

Bozuk yumurtanın kokusu genellikle kükürt kokusuna benzer. Taze yumurtanın kokusu hafif ve hoştur.

YUMURTA NASIL TÜKETİLMELİ?

Uzmanlara göre her gün mutlaka 1 tane yumurta tüketmeniz öneriliyor. Yumurtanın en sağlıklı tüketim şekli, haşlama olduğundan mutlaka yumurtayı haşlayarak tüketmeye özen gösterin.

Haşlanmış yumurtayı dilerseniz tek başına dilerseniz salatalarınıza ilave ederek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin