Yoğurda 1 kaşık ekleyin kaşık kaşık yiyin: Keten tohumlu yoğurdun mucizevi faydaları varmış. Keten tohumlu yoğurt neye iyi gelir?

Tohumlar arasında en güçlü besin değerine sahip olan keten tohumu, yoğurtla tüketildiğinde sağlığımız için birtakım güçlü faydaları beraberinde getiriyor. İşte 1 kaşık keten tohumlu yoğurtla gelen bin bir fayda ve yapılışı

Yoğurda 1 kaşık ekleyin kaşık kaşık yiyin: Keten tohumlu yoğurdun mucizevi faydaları varmış. Keten tohumlu yoğurt neye iyi gelir?

Tohumlar, sağlığımız için güçlü vitaminlere, minerallere ve antioksidanlara sahip küçük bir şifa depolarıdır.

Yüzyıllardır pek çok farklı şekilde doğal ilaç niyetine kullanılan keten tohumu da bunlardan biridir.

Keten tohumunun popülaritesi her geçen gün artarken bu tohumu farklı besinlerle bir araya getirmek, etkilerini katbekat artırır.

Keten tohumunu özellikle yoğurda ekleyip tüketmek, bazı güçlü faydaları beraberinde getirerek birtakım sorunlara şifa olur.

İşte keten tohumlu yoğurdun saymakla bitmeyen faydaları...

KETEN TOHUMLU YOĞURDUN FAYDALARI

Keten tohumlu yoğurt, sağlık için birçok fayda sunan doğal kürlerden biridir. Keten tohumu ve yoğurt bir araya geldiğinde, bir yığın yarar sunar.

Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin tohumlardan biridir. Bu yağ asitleri, kalp sağlığını destekler, kan basıncını düşürür ve iltihabı azaltır.

Ayrıca beyin fonksiyonlarını ve sinir sistemi sağlığını korur. Omega-3 yağ asitlerinin bu faydaları, keten tohumlu yoğurdun düzenli tüketimiyle elde edilir.

Keten tohumlu yoğurdun en bilinen faydası, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Güçlü antioksidanlar içermesiyle vücudun direncini artırır.

Öte yandan keten tohumlu yoğurt, doğal bir iltihap önleyicidir. Vücutta var olan iltihapları en kısa sürece iyileştirir.

Ayrıca keten tohumlu yoğurt, ödem ve şişkinlik gibi problemlere de şifacıdır. Keten tohumlu yoğurdun antioksidan özellikler, vücudu toksinlerden arındırır.

Bu güçlü karışım kan dolaşımına iyi gelerek tansiyonun dengelenmesinde de önemli bir rol oynar.

Yoğurda 1 kaşık ekleyin kaşık kaşık yiyin: Keten tohumlu yoğurdun mucizevi faydaları varmış. Keten tohumlu yoğurt neye iyi gelir?

Yoğurt ise probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sistemi sağlığını iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sorunlarını azaltır.

Probiyotiklerin sindirimi düzenlemesi ve bağırsak sağlığını desteklemesi, keten tohumlu yoğurdun faydalarından biridir.

Keten tohumlu yoğurt, sindirimi kolaylaştıran lif açısından da zengindir. Bu nedenle keten tohumlu yoğurt; bağırsak hareketlerini düzenler, kabızlığı önler ve sindirim sistemi sağlığını destekler.

Öte yandan keten tohumlu yoğurt tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne de yardımcı olabilir.

Yoğurt aynı zamanda kalsiyum ve protein açısından da zengin bir besindir. Keten tohumlu yoğurt düzenli tüketildiğinde kemik sağlığı ve kas gelişimi için fayda sağlar.

KETEN TOHUMLU YOĞURT NASIL YAPILIR?

Keten tohumlu yoğurt için, ev yapımı ya da az yağlı yoğurt tercih etmelisiniz. 1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyip karıştırın ve afiyetle yiyin. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin