Uyuşturucu kaçakçısı kadın cezaevinde kraliçe oldu

İngiliz uyuşturucu kaçakçısı "büyükanne" lakaplı Lindsay Sandiford, on yılı aşkın süredir idam cezasına çarptırıldığı Bali hapishanesinde “Kraliçe” olarak cezasını çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu kaçakçısı kadın cezaevinde kraliçe oldu

Bavulunda 65 milyon TL (1,6 milyon £) değerindeki kokaini Endonezya'ya kaçırmaya çalıştığı için 2013'ten beri hapiste olan Lindsay Sandiford, kendisine “Kerobokan Hapishanesinin Kraliçesi” adını veren mahkum arkadaşlarıyla birlikte kalıyor.

67 yaşındaki Sandiford, haftada bir az-orta pişmiş biftek ve örgü grupları gibi özel avantajlardan yararlanıyor.

KRALİÇE DEDİLER

Büyükannenin hücre arkadaşı Endonezyalı bir kadın, “O, hapishanenin büyükannesi, Kraliçe.” yorumunu yaparken Sandiford'un hapishanedeki herkes tarafından sevildiğini söyledi.

Sandiford’un cezaevindeki insanlara örgü örmeyi öğrettiğini ve onlara kendi başlarının çaresine nasıl bakacaklarını gösterdiğini de ekledi.

Hapishanede ayrıcalıklar elde etmeye başlayan Sandiford’a yerde uyumak yerine yatak verildi. Daha sonra hapishanedeki yemeklerden hoşlanmadığı için kendi mutfak eşyalarına sahip oldu. “Tatlıya düşkünlüğü” ve %70 bitter çikolatadan hoşlanması nedeniyle kendisine destekçilerinden çikolata ve taze sebzeler geldi.

İNGİLTERE’YE İADESİ TALEP EDİLDİ

Cezası, parmaklıklar ardındaki iyi hal nedeniyle ocak ayında yürürlüğe girecek yasa değişikliği nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çevrilebilir.

Daily Mail’in haberine göre, avukatlar onun Birleşik Krallık'a gönderilmesini savunabilir ve orada zaten hizmette olan yasa nedeniyle serbest bırakılabilir.

Bir mahkum, Mirror'a, “Eğer 2025'e yetişirse, ölüm cezasından kurtulabileceğini düşünüyor.” dedi.

İnsan hakları avukatı Felicity Gerry KC, Sandiford’un İngiltere'ye iade edilmesi çağrısında bulundu.

Şu anda Kerobokan hapishanesindeki hücresinden İnfaz Adası olarak bilinen Nusa Kambangan'a getirilmeyi bekliyor.

Sandiford'un hücre arkadaşı onun “ölmekten korktuğunu ama bunu kabul ettiğini” söylerken, bir başka mahkum da onun “küfürbaz, düşman tavırlı” olduğunu ve insanları hücresinden attığını iddia etti.

Uyuşturucu kaçakçılığı ülkede ağır şekilde cezalandırılıyor. Mirror'a göre hapishane nüfusunun yaklaşık yüzde 80'i, idam cezası bekleyen uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklu bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin