Sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları bulundu: Bu yöntemler oruç günlerinin kolay geçmesini sağlayacak. Ramazan ayında nasıl beslenilmeli?

Sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları bulundu. Bu formüller Ramazan ayında oruç ibadetinizi yerine getirirken hiç zorlanmamanızı sağlayacak. İşte o detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları bulundu: Bu yöntemler oruç günlerinin kolay geçmesini sağlayacak. Ramazan ayında nasıl beslenilmeli? - Resim: 2

İFTARA HAFİF BİR ÇORBA İLE BAŞLAYIN

İftar sofralarında, bir kişinin ihtiyacından fazla yiyecek bulunabilir. İftar sırasında kan şekerinin düşük olması nedeniyle, çok miktarda yiyecek tüketme isteği doğabilir. Yapılan en büyük hatalardan biri, çok hızlı ve çok fazla yiyecek tüketmektir.

Bu nedenle, uzun süreli oruç tutmanın ardından sağlıklı bir iftar yemeği hazırlamak büyük önem taşır. Özellikle iftarda ağır ve yağlı yiyecekler ve tatlılar sindirim sisteminizi yorar ve midenizi rahatsız eder.

İftara hafif bir çorba ile başlamak, sağlıklı bir seçim olabilir. İftarı sıcak bir kâse çorba ile açıp 15-20 dakika bekledikten sonra ana yemeğe geçmek, daha az yağlı et, tavuk veya balık, etli sebze yemekleri veya iyi pişmiş kuru baklagiller tercih etmek ve salatayı masaya koymak faydalı olabilir.

İftardan 1-2 saat sonra meyve, sütlü tatlılar veya kompostolar tüketilebilir. Bu şekilde hem sağlık sorunları önlenir hem de kilo almadan Ramazan ayını geçirebilirsiniz.