Sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları bulundu: Bu yöntemler oruç günlerinin kolay geçmesini sağlayacak. Ramazan ayında nasıl beslenilmeli?

Sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları bulundu. Bu formüller Ramazan ayında oruç ibadetinizi yerine getirirken hiç zorlanmamanızı sağlayacak. İşte o detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları bulundu: Bu yöntemler oruç günlerinin kolay geçmesini sağlayacak. Ramazan ayında nasıl beslenilmeli? - Resim: 1

Ramazan'da oruç ibadetini yerine getirenlere önemli uyarılar uzmanından geldi. Bu tüyolar sayesinde oruç tutarken hiç zorlanmayacaksınız. İşte o detaylar...

Dr.Öğr.Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, Ramazan ayının oruç tutanlar için beslenme ve yaşam tarzının değiştiği bir dönem olduğunu vurguluyor.

Her yıl olduğu gibi, bu dönemde de sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmek için beslenme alışkanlıklarımıza özen göstermemiz gerekir diyen Yenipınar, sağlıklı bir şekilde oruç tutmak ve bu dönemi daha sağlıklı geçirmek için Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz? sorusunu ise şöyle cevapladı:

SAHURU MUTLAKA YAPIN

Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde oruç tutmak için sahura kalkmak çok önemlidir. Sahurda, protein, sebze ve posa içeren besinler tüketmek, kan şekerinin dengelenmesine, sağlıklı bir sindirime ve daha enerjik ve tok hissetmenize yardımcı olur.

Sahurda ağır sindirilen şekerli ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır; çünkü bu tür yiyecekler uyku kalitesini etkileyebilir ve midenizi rahatsız edebilir.

Sahurda enerjinizi ve tokluğunuzu uzun süre koruyacak yiyecekleri tercih etmelisiniz. Bunlar, peynir, yumurta, zeytin, meyve, domates, salatalık gibi besinlerle birlikte 2 dilim esmer ve tahıllı ekmek, ceviz, badem, yulaf ezmesi olabilir.

Çorba veya sebze yemekleri tercih edilecekse, yanında mutlaka et, tavuk, balık veya peynir gibi protein kaynakları bulundurulmalıdır; böylece sindirim süresi uzar ve daha uzun süre tok kalabilirsiniz.