Sadece 5 dakikada tüm eviniz pastane güzelliğinde kokacak: Lezzetine söylenecek söz yok. 5 dakikada fındıklı anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik o kurabiye tarifi bulundu. Hemen deneyin, anne eli lezzetinde enfes bir kurabiye...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 5 dakikada tüm eviniz pastane güzelliğinde kokacak: Lezzetine söylenecek söz yok. 5 dakikada fındıklı anne  kurabiyesi nasıl yapılır?

Malzemeler;

250 gram tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

3-3,5 su bardağı un

 Üzeri İçin:

1 çay bardağı fındık kırığı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta akı

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.

Tereyağı iyice eridikten sonra ve karışım krema kıvamına geldiğinde 3,5 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuralım.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz yeterli olacak. Çok fazla un eklemekten kesinlikle kaçının.

Diğer bir taraftan da 1 çay bardağı fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım. Ardından hamurumuzdan bir parça koparalım ve hamurumuza şekil verelim.

Kurabiyelerimizi önce yumurta akına ardından da fındıklı karışıma bulayalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 

Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20 dakika süreyle pişmeye bırakalım. Pişme süresi hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne veya fırına göre farklılık gösterebilir.

Altları pembeleşip kızardıktan sonra kurabiyelerimiz hazır hale geliyor demektir. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin