Pirincin suyunu dökmeyin yüzünüze sürün: Pirinç suyunun cilde mucizevi etkileri ortaya çıktı

Cilt bakım rutinlerinin gözdesi şüphesiz, doğal yöntemlerdir. Özellikle yüzyıllardır Uzak Doğu Ülkeleri'nde sıkça kullanılan pirinç suyu, cilt üzerinde güçlü etkileri beraberinde getirir. Pirinç suyunun ciltteki etkilerine en kısa süre içerisinde tanık olacaksınız...

Pirincin suyunu dökmeyin yüzünüze sürün: Pirinç suyunun cilde mucizevi etkileri ortaya çıktı

Pirinç, Türk mutfağında en sık tüketilen besinlerden biridir. Pek çok farklı şekilde tüketilen pirinç hem besleyici hem de lezzetlidir.

Cilt bakım rutinlerinde doğal yöntemlerin tercih edilmesi hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı bir yöntemdir.

Mutfakta sıklıkla kullandığımız pek çok besin cilt bakımında da güçlü etkiler sağlar. Bunlardan biri de şüphesiz, pirinç suyudur.

İnanılmaz güçlü etkiler sunan pirinç suyu, cildi zararlı faktörlere karşı korurken cilde hem bakım yapar hem de onarır.

İşte pirinç suyunun cilde etkileri...

PİRİNÇ SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

Pirinç suyu, cilt üzerinde mucizevi etkiler sunan bir doğal yöntemdir. Pirinç suyunun cilde olan faydaları, yüzyıllardır Asya'da güzellik ritüellerinde kullanılmasına dayanır.

Bu doğal cilt bakım ürünü, içeriğindeki zengin besin maddeleri ve özelliklerinden dolayı popüler ve etkili yöntemlerin başında gelir.

Pirinç suyu, içerdiği allantoin, ferulik asit ve diğer antioksidanlar sayesinde cildin tonunu eşitleyerek ciltteki koyu lekelerin ve pigmentasyonun azalmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Böylece cilt tonunu eşitler. Pirinç suyu, cildi serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı koruyan antioksidanlar içerir.

Bu antioksidanlar, cilt yaşlanmasını hızlandıran erken kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşumunu önler. Bu sayede pirinç suyu, cilde daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır.

Pirincin suyunu dökmeyin yüzünüze sürün: Pirinç suyunun cilde mucizevi etkileri ortaya çıktı

Pirinç suyu, cildin nem dengesini düzenler ve cildi derinlemesine nemlendirerek neme doyurur. Bu özelliği sayesinde kuru ve mat cildi canlandırır ve nem kaybını önler.

Bu da cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Pirinç suyu aynı zamanda cildin hassasiyetini azaltarak tahrişi yatıştırır.

Pirinç suyunun içerdiği anti-inflamatuar özellikler, ciltteki kızarıklık ve irritasyonu azaltarak cildin daha sakin ve dengeli olmasına yardımcı olur.

Öte yandan pirinç suyu, cildin yağ dengesini düzenler ve gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunu en aza indirir. Ayrıca siyah noktaları da önler.

Aynı zamanda pirinç suyu anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğundan, akne ve diğer cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olur.

Genel olarak pirinç suyu düzenli olarak kullanıldığında cildin genel sağlığını destekler, cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlar.

PİRİNÇ SUYU NASIL UYGULANIR?

Pirinç suyu ile cildinize bakım yapmak için öncelikle 2 su bardağı pirinci soğuk suyla yıkayın. Daha sonra pirincin üzerine 4 bardak su ilave edin.

Birkaç dakika karıştırın ve pirincin suyunu süzün. Süzdüğünüz suyu da cam bir şişeye alın 1 gün oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

İhtiyacınız kadar kullandıktan sonra eğer fazla pirinç suyu kaldıysa, buzdolabında muhafaza ederek kullanabilirsiniz.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin