Meğer birçok şef bu yöntemi kullanıyormuş: Donmuş tavuğu saniyeler içinde çözmenin tüyosu belli oldu

Donmuş tavuğu kısa süre içinde çözmenin tüyosu belli oldu. İşte birçok şefin kullandığı o yöntem...

Google Haberlere Abone ol
Meğer birçok şef bu yöntemi kullanıyormuş: Donmuş tavuğu saniyeler içinde çözmenin tüyosu belli oldu - Resim: 1

Donmuş tavuğu çözmenin pratik yolları birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Ancak şeflerin sık sık tercih ettiği yöntemlerden biri, donmuş tavuğun buzdolabında çözülmesi olarak ön plana çıkabiliyor. Bu yöntemde buzdolabının en alt rafına yerleştirilen bir kağıt havlunun üzerine donmuş tavuk koyulur. Bu sayede donmuş tavuğun çözülmesi sağlanırken, damlatması da önlenebilir. Öte yandan bu yöntem uzun sürdüğü için genellikle donmuş tavuğu çözmenin pratik yolları arasında gösterilmez.

DONMUŞ TAVUĞU ÇÖZMENİN PRATİK YOLLARI

Donmuş tavuğu çözmenin pratik yolları olduğu gibi uzun süren yöntemleri de bulunuyor. Nitekim buzdolabında saklanması, tavuğu acele pişirmek isteyenler tarafından genellikle tercih edilmiyor. Öte yandan donmuş tavuğu çözmenin, 'meğer bu kadar basitmiş' bile dedirtebilen yollarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Donmuş tavuğu çözmenin pratik yolları arasında, soğuk su ile çözmek bulunuyor. Bu yöntemde lavabonun içine bir kase koyularak içine soğuk su doldurulur. Ardından içine tavuk eklenerek çözülmesi beklenir. Ancak bu noktada suyun soğuk olması gerekir. Eğer bulunduğunuz ortam sıcaksa, suda ısınabilir. Bu nedenle her yarım saatte bir suyun ısısının kontrol edilmesi tavsiye edilir. Nitekim su ısınırsa, tekrar soğuk ile değiştirilmesi gerekir. Bu yöntemle ortalama 45 dakika ila 1 saat içerisinde donmuş tavuğun çözülmesi sağlanabilir.

Donmuş tavuğu çözmenin diğer bir kolay yolu, mikrodalga fırında ısıtmak. Bu işlemde tavuk çıkartılır ve bir tabağa koyulur. Ardından mikrodalgaya yerleştirilerek 30 saniye aralıklarla çalıştırılır. Bu yöntemde tavuğun pişmesine asla izin verilmemesi gerekiyor.

Etiketler tavuk şef tüyo mutfak