Kokusunu alan komşularınız kapınızı çalacak: Kuru mayalı pamuk poğaça yeni müptelanız olacak. Pamuk poğaça nasıl yapılır?

Pamuk gibi yumuşacık poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif yeni gözdeniz olacak. İşte pamuk poğaça için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kokusunu alan komşularınız kapınızı çalacak: Kuru mayalı pamuk poğaça yeni müptelanız olacak. Pamuk poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;

 1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı aktif kuru hamur mayası

1 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

 Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker alalım. 

Çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra mayanın aktifleşmesi için bir güzel bekleyelim. Ardından içerisine 1 tane yumurta akı, 1 su bardağı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek son kez karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 6 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Toparlanan hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve ılık ortamda 50 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.

Sürenin sonunda kabaran poğaçanın havasını alalım. Hamuru un serptiğimiz tezgahın üzerine alalım.

Hamuru tekrar toparladıktan sonra 4 parçaya bölelim. Böldüğümüz her parçayı da kendi içerisinde 5'e bölerek toplamda 20 parça hamur elde edelim.

Hamurlarımızı tek tek toparlayarak beze formuna getirelim. Akabinde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.

Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine daha sonra çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Son olarak poğaçalarımızın üzerlerine bolca susam serpelim ve 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.

Tekrardan kabaran poğaçalarımızı 180 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. Kontrollü pişirmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin