Kıyafetteki çay lekelerinden eser kalmayacak: Yalnızca tek malzemeyle kurumuş çay lekelerinin kökünü kazıyacaksınız. Kıyafetteki çay lekesi nasıl çıkar?

Türk toplumunun en çok tüketilen içeceklerinden biri olan çay, kimi zaman bir dalgınlık sonucu üzerimize dökülebilir. Ancak bu çay lekeleri yıkanmasına rağmen geçmeyebilir. Bu noktada devreye doğal yöntemler girer. Yalnızca tek malzemeyle çay lekelerine veda edeceksiniz. İşte kıyafetteki çay lekelerini şipşak geçiren etkili yöntem

Kıyafetteki çay lekelerinden eser kalmayacak: Yalnızca tek malzemeyle kurumuş çay lekelerinin kökünü kazıyacaksınız. Kıyafetteki çay lekesi nasıl çıkar?

Günün hangi saati olursa olsun fırsat buldukça çay yudumlamaya her zaman hazırız. Çay, içimize rahatlık sağlasa da aynı içecek kıyafetlerimize dökülürse çok fazla endişeye neden olabilir.

Çok sık içtiğimiz için kendinizi böyle bir durumda bulmanız zor değil. Böyle bir durumda inatçı lekelerden kurtulmak için anında çözüm ararız.

Bazıları işe yarayabilir, bazıları ise lekeleri tamamen çıkarmayabilir. Bu oldukça sinir bozucu olabilir ve rahatlatıcı çay saatinizi eziyete dönüştürebilir.

Sizi bu eziyetten kurtarmak için, çay lekelerini kıyafetlerinizden kolaylıkla çıkarmanıza yardımcı olan en etkili doğal yöntemleri bir araya getirdik.

İşte kıyafetteki çay lekelerini gidermenin yöntemi…

SİRKE

Çay lekelerini kıyafetlerinizden çıkarmak için sirke kullanabilirsiniz. Sirke asidik bir yapıya sahiptir ve bu da lekenin kolaylıkla çıkarılmasına yardımcı olur.

Uygulamak için, giysinizi bir kova soğuk suya batırın. 1-2 çay kaşığı beyaz sirke ekleyin ve birkaç dakika bekletin. Lekelerden kurtulmak için giysiyi soğuk suyla durulayın.

LİMON SUYU

Mutfağımızdaki bir diğer harika malzeme ise limondur. Limondaki sitrik asit doğası gereği anti-bakteriyeldir.

Bu da onu temizlik amacıyla etkili kılar. Çay lekelerini temizlemek için sirke için yaptığımız işlemin aynısını uygulayın.

Bu amaçla kovaya bir limonun tamamını sıkabilirsiniz. Giysinizi suyla durulamadan önce bir süre bekletin.

Kıyafetteki çay lekelerinden eser kalmayacak: Yalnızca tek malzemeyle kurumuş çay lekelerinin kökünü kazıyacaksınız. Kıyafetteki çay lekesi nasıl çıkar?

KARBONAT

Kabartma tozu en iyi temizlik maddelerinden biridir. İnatçı çay lekelerini çıkarmak için de kullanabilmeniz şaşırtıcı değildir. Öncelikle lekeyi ıslatın ve üzerine kabartma tozu serperek gece boyunca bekletin.

Ertesi gün fırçalayın ve durulayın. Ancak vaktiniz kısıtlıysa su ile bir macun hazırlayıp lekenin üzerine de uygulayabilirsiniz. Bunu yapmadan önce giysiyi suda bekletmeye özen gösterin.

SOĞUK SUYLA DURULAYIN

Çay lekelerini kıyafetlerden çıkarmanın en kolay yolu, onları hemen soğuk suyla durulamaktır. Çay suda çözünür ve çok uzun süre bırakılmadığı takdirde çoğunlukla yalnızca durulamayla yıkanarak giderilebilir.

Sadece giysinizi ters çevirin ve lekeli bölgeyi akan suyun altına tutun. Bir veya iki dakika bekletin ve ardından lekeyi çıkarmak için hafifçe ovalayın. Ayrıca lekeyi soğuk suyla da sildiğinizde lekenin yavaş yavaş kaybolduğunu fark edeceksiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin