Çamaşır suyunu cebinden çıkaracak yöntem bulundu: Kıyafetteki yağ lekelerini tek hamlede yok ediyor. Bu yöntemle kıyafetleriniz ilk günkü formuna kavuşacak

Çamaşır suyu, leke temizliğinde her ne kadar başarılı olsa da sağlığımız için tehlikeli olabilir. Ancak bu doğal temizleme yöntemi, çamaşır suyunu adeta cebinden çıkararak etkili bir temizlik sağlıyor. İşte kıyafetteki kalıplaşmış yağ lekelerini bile geçiren doğal yöntem

Çamaşır suyunu cebinden çıkaracak yöntem bulundu: Kıyafetteki yağ lekelerini tek hamlede yok ediyor. Bu yöntemle kıyafetleriniz ilk günkü formuna kavuşacak

Yağ lekeleri çıkarılması en zor lekelerden biridir. Zamanla bu yağ lekeleri kahverengiye döner, kalıcı koku bırakır ve bulaşıcı organizmaları barındırarak giysilerinizi kullanılamaz hale getirebilir.

Gitmeyen lekeler için standart temizleme önlemleri genellikle yıkama sabunu, çamaşır suyu veya diğer güçlü temizlik maddelerini içerir.

Ne yazık ki çamaşır suyu ve güçlü deterjanlar kıyafetlerinizi etkileyebilir ve ciddi sağlık tehlikelerine neden olabilir. Örneğin çamaşır suyu kişinin cildine zarar verebileceği bilinen bir alerjendir.

Sert sabunlar vücut üzerinde aynı etkiye sahiptir ve sıklıkla giysiler üzerinde ciltte çatlaklar ve alerji tepkileriyle bağlantılı bir kalıntı bırakır.

Ancak artık o sert kimyasallarla dolu yıkama sabunlarını kullanmanıza artık gerek yok. İşte giysilerdeki yağ lekelerini çıkarmak için etkili doğal yöntemler…

BEYAZ SİRKE

Büzücü özellikler açısından zengin olan sirke, yağ lekesini çözmede ve çıkarmada olağanüstü etkilidir.

Bunun yanı sıra sirke, yağla yıkanmış giysilerden kaynaklanan kötü kokuyu gidererek kumaşın kokusunu gidermeye yardımcı olur.

Lekeyi çıkarmak için sirkeye batırın. Kumaş renkliyse (eşit oranlarda) sirkeyi ve sıcak suyu birleştirin. Sonuç olarak kumaş solmaya ve ağarmaya karşı korunmuş olacaktır.

Çamaşır suyunu cebinden çıkaracak yöntem bulundu: Kıyafetteki yağ lekelerini tek hamlede yok ediyor. Bu yöntemle kıyafetleriniz ilk günkü formuna kavuşacak

Islatıldıktan sonra, yağ lekesini çıkarmak için alanı yavaşça fırçalayın. Leke tamamen kaybolmadıysa biraz daha sirke uygulayın. Son olarak inatçı yağ lekelerini önlemek için kumaşı açık havada kurutun.

LİMON

Limon, lekeleri hafifletmek ve giysilerdeki yağı çıkarmak için de kullanılabilen iyi bir ağartma maddesidir.

Bir veya iki dilim limonu kesin ve lekenin üzerine sürün, limonu hafifçe sıkarak suyunun malzemeye sızmasını sağlayın.

Bölgedeki fazla yağı gidermek için limonun kabuğunu doğal ve yumuşak bir peeling olarak kullanın.

Renk değişikliği devam ederse, daha fazla limon uygulamadan önce bezin tamamen kurumasını bekleyin. Bu adımlardan sonra kumaşı her zamanki gibi yıkayın.

KARBONAT

Karbonat, yaygın bir ev eşyasıdır. Soda kristallerinin gözenekli yapısı sayesinde yağ lekelerinde ve sıvıların emilmesinde harikalar yaratır.

Yağ lekesinin üzerine bol miktarda karbonat serpin. Hızla kahverengiye döner, bu da yağın emildiğini gösterir. Leke devam ederse karbonatı kazıyın ve yeniden uygulayın.

Yağın tamamı ıslanıncaya ve kabartma tozunun rengi değişmeyi bırakana kadar bunu tekrarlayın. Ardından kumaşı her zamanki gibi yıkayın ve lekenin yok olmasına tanık olun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin