Kendi küçük etkisi büyük: Faydalarını duyunca sofranızdan eksik etmeyeceksiniz

Doğanın bizlere sunduğu en şifalı kaynakların başında bitkiler ve tohumlar bulunur. Bu besinler içerdiği güçlü vitamin, mineral ve antioksidanlar ile sağlığımız için tam koruma sağlar. Bu tohumun kendisi küçük görünse de etkileri çok güçlü! İşte her derde deva olan o tohum

Kendi küçük etkisi büyük: Faydalarını duyunca sofranızdan eksik etmeyeceksiniz

Doğanın bize sunduğu pek çok bitki, sağlığımız için güçlü özelliklere sahiptir. Pek çok ilacın hammaddesi, çeşitli bitkilerden ve tohumlardan elde edilir.

İşte içerisinde bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeren kişniş de bunlardan biridir. Pek çok araştırma, kişnişin güçlü faydalarını kanıtlamıştır.

Kişniş, harika bir diyet lifi, manganez, demir ve magnezyum kaynağıdır. Ayrıca kişniş yaprakları C vitamini, K vitamini ve protein açısından da zengindir.

Kişniş az miktarda kalsiyum, fosfor, potasyum, tiamin, niasin ve karoten içerir. Kişnişin bu faydalarını öğrendikten sonra sofranızdan eksik etmeyeceksiniz

İşte kişnişin mucizevi faydaları...

KİŞNİŞİN FAYDALARI

Kişniş kötü kolesterolü (LDL) düşürür ve iyi kolesterol (HDL) düzeylerini artırır. Sindirim sistemi için çok iyi bir besin olan kişniş, karaciğer fonksiyonlarını ve bağırsak hareketlerini destekler.

Kişniş şeker hastalarına iyi gelir. İnsülin dengesini uyarabilir ve kan şekeri seviyesini düşürebilir. İçerisindeki K vitamini Alzheimer hastalığının tedavisine iyi gelir.

Yağda çözünen vitamin ve antioksidan A vitamini, akciğer ve kavite kanserlerinden korur. Kişniş antiinflamatuar özellikler içerir. Bu nedenle artrit gibi iltihabi hastalıklara karşı iyi gelir.

Kendi küçük etkisi büyük: Faydalarını duyunca sofranızdan eksik etmeyeceksiniz

Kişnişin antiseptik özellikleri ağız ülserinin iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kişniş gözlere faydalıdır. Kişnişte bulunan antioksidanlar göz hastalıklarını önler.

Kişniş tohumları özellikle adet akışına iyi gelir. Sinir sistemini geliştirmek için çok iyi bir bitkidir. Hafızayı canlandırabilir. Kişniş kansızlık çekenlere yardımcı olur.

Kişniş, anemiyi tedavi etmek için gerekli olan yüksek miktarda demir içerir. Bu nedenle kansızlıkla savaşan kişiler de tüketebilir.

KİŞNİŞİN BESİN DEĞERLERİ

Kalori: 3,68

Yağ: 0,083 gram

Karbonhidrat: 0,587 g

Protein: 0,341 g

Ayrıca C vitamini, provitamin A ve K, folat, potasyum, manganez, kolin ve beta- karoten içerir.

KİŞNİŞ NASIL TÜKETİLİR?

Kişnişi farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Kişniş yaprağı ezme yapabilirsiniz. İnce bir macun yapmak için birkaç taze kişniş yaprağını ezin. Tat vermesi için içine limon ve tuz ekleyin.

Kişniş çayı yapabilirsiniz. 2 bardak kaynar suya ½ yemek kaşığı kişniş tohumu ekleyin. Tohumları süzün ve sağlık yararları için karışımı içirin.

Taze kişnişi aynı zamanda yemeklerde ve çorbalarda sıklıkla tercih edebilirsiniz. Kuru kişnişi ise çay olarak tüketebileceğiniz gibi haşladıktan sonra yoğurda karıştırarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz bal ile de karıştırarak afiyetle tüketebilirsiniz. Şifa olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin