Kanserin doğal ilacı bulundu: Güneydoğulular meğer yıllardır tüketiyormuş. Pazarda gördüğünüz gibi kapın, faydaları saymakla bitmiyor

Kanserin doğal ilacı meğer bu meyvede gizliymiş. Doğu ve Güneydoğu Anadolu da sıklıkla tüketilen bu bitkiyi beslenme rutininize ekleyin. Tam bir şifa kaynağı...

Google Haberlere Abone ol
Kanserin doğal ilacı bulundu: Güneydoğulular meğer yıllardır tüketiyormuş. Pazarda gördüğünüz gibi kapın, faydaları saymakla bitmiyor

Kanser hastalığına dahi iyi gelen o bitkinin sırrı ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun gözde bitkilerinden olan uçkun otu aynı zamanda yayla muzu olarakta bilinmektedir.

Doğu Anadolu'nun dağlarında yabani olarak yetişen uçkun otu, kırmızı ve kahve tonlarındaki çiçekleriyle dikkat çekmektedir.

Tadı çoğunlukla kiviye benzetilen uçkun otu, çeşitli yörelerde ışkın olarak nitelendirilmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fazlasıyla tüketilen bu otun tam bir şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. İşte uçkun otunun insan sağlığına olan mucizevi faydaları...

UÇKUN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Uçkun otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan polifenol maddeleri, kanser oluşumunun önüne geçerken kanserli hücrelerin yok olmasına da katkı sağlamaktadır. 

Uçkun otu aynı zamanda mide hastalıklarını iyileştirdiği, kan şekeri seviyelerini dengelediği ve tansiyonu düzenlemeye de yardımcı olmaktadır.

Uçkun otunun kabukları, cilt yüzeyindeki lekeleri tedavi etme noktasında son derece başarılı olurken çatlak tedavisinde de etkilidir.

zengin vitamin ve antioksidanlarla çevrili olan uçkun otu, C vitamini zengini olmasıyla da günlük C vitamini ihtiyacının bir kısmını da karşılamaya yardımcı olmaktadır.

 

UÇKUN OTU NASIL TÜKETİLİR?

Uçkun otu, kök kısmıyla birlikte güzelce yıkanır. Ardından uygun boylardaki bir tencerenin içerisine su ilave ederek güzelce kaynatılır. 

Süzüldükten sonra güzelce içilir. Uçkun otunu tüketirken iyice temizlendiğinden emin olmalı aynı zamanda kabuklarının kesinlikle soyulmaması gerekir. Aksi taktirde zehirlenme etkisi oluşturabilmektedir.

Tüketmeden evvel doktorunuza danışarak tüketmeniz çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin