Kadınların dikkatine. Seks oyuncaklarındaki büyük tehlike ortaya çıktı. Ölüm saçıyorlar!

Günümüzde milyonlarca insan cinsel hayatlarını daha renkli bir hale getirmek için çeşitli yollara başvurabiliyor. Bilim insanları ise seks oyuncaklarıyla ilgili kadınlara uyarıda bulundu. İşte seks oyuncaklarındaki büyük tehlike...

Google Haberlere Abone ol
Kadınların dikkatine. Seks oyuncaklarındaki büyük tehlike ortaya çıktı. Ölüm saçıyorlar!

Bilim insanları, çoğu seks oyuncağının sağlık riskleri açısından uygun şekilde değerlendirilmediğini ve ölüme davetiye çıkardığını belirtti.

Bilim insanları, seks oyuncaklarının içeriği malzemelerin zehirli olabileceğini ve ovulduklarında ya da sürtünmeye maruz bırakıldıklarında nanoplastik parçalar döktüğü bulgusuna rastladı.

Araştırmada, çeşitli seks oyuncakları, çift vibratörler ve yatık vibratörler ele alındı. En az zararlı mikroplastik aşınma, vücuda yerleştirilmeyen seks oyuncaklarında, yani yatarak kullanılan vibratörlerde bulunduğu gün yüzüne çıktı.
İkinci sırada ise vücut içinde hem klitoral hem de vajinal stimülasyon sağlayan çift vibratörler yer edindi. En tehlikeli mikroplastik aşınma ise vücuda yerleştirilen seks oyuncaklarında görüldü; mikroplastik aşınmanın çoğu vücutta kaldığı belirlendi.

Aynı zamanda test edilen tüm seks oyuncaklarında "endokrin bozucular" olarak bilinen ve normal hormon aktivitesini etkileyebilen veya bozabilen ftalatlar da ortaya çıktı. Test edilen seks oyuncaklarında "tehlike uyarılarını aşan" konsantrasyonlarda mevcuttu.

Bilim insanlarının son araştırmasında seks oyuncaklarındaki ftalat yoğunluğunun ABD ve AB'deki yasal sınırları aştığı öğrenildi.

Bilim insanları, ftalatların ABD'de yılda 55-64 yaş arasındaki 91 bin ila 107 bin kişinin ölmesine yol açtığını açıkladı.

Bu kimyasala yüksek seviyede maruz kalmanın karaciğere, böbreklere, akciğerlere ve hatta üreme sistemine zarar verdiği belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin