1,2,3,4,5 yasaklanıyor. Şifresi 1 2 3 4 5 olanlar aman dikkat. Yeni dönem başlıyor. Cep telefonlarında, bilgisayarlarda, tabletlerde yeni şifreleme dönemi

Herkes gibi dolandırıcılar da bu sayıları unutmuyor. Kolay şifre kolay 'hack'leniyor. İşte bunun için yeni bir düzenleme geliyor. Bilgisayar ve cep telefonları için yeni bir şifre düzenlemesi yapılıyor. İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
1,2,3,4,5 yasaklanıyor. Şifresi 1 2 3 4 5 olanlar aman dikkat. Yeni dönem başlıyor. Cep telefonlarında, bilgisayarlarda, tabletlerde yeni şifreleme dönemi

Birleşik Krallık'ta siber güvenlik önlemi olarak yeni bir düzenleme hayata geçirilecek. Bundan böyle basit şifreler tarih olacak. "12345" gibi kolayca tahmin edilebilecek ve hacklenebilecek zayıf parolalarla piyasaya sürülen cihazlar yasaklanacak.

Halktv'deki habere göre teknolojinin gelişmesi ve internete bağlı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte siber saldırı riski de artıyor. Bu artan riske karşı Birleşik Krallık, siber güvenliği artırmak ve kullanıcıları korumak için önemli bir adım atıyor.

Yeni bir yasa uyarınca, telefon, televizyon ve akıllı kapı zili gibi internete bağlı cihaz üreticileri, cihazlarını siber saldırılara karşı korumak zorunda olacak. Bu da demek oluyor ki, "12345" gibi kolayca tahmin edilebilecek ve hacklenebilecek zayıf parolalarla piyasaya sürülen cihazlar yasaklanacak!

YENİ YASAKLA KORUNMA HEDEFLENİYOR

Yasayla birlikte; telefon, televizyon ve akıllı kapı zili üreticileri, artık yasal olarak internete bağlı cihazları siber suçluların erişimine karşı korumaları gerekecek.

Üreticilerden, cihazla ilgili hataların ve sorunların bildirilebilmesi için iletişim bilgilerini yayınlamaları ve güvenlik güncellemelerinin zamanı konusunda da şeffaf olmaları bekleniyor.

Yeni yasa ile birlikte tüketiciler, siber saldırılara karşı daha korunaklı hale gelecek. Kişisel bilgilerinin, verilerinin ve mali durumlarının güvende olmasını sağlayacak. Akıllı cihazlarının siber suçlulardan korunduğu konusunda daha fazla gönül rahatlığına sahip olacaklar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin