Faydasını duyan koşa koşa aktara gidiyor: 1 damlasında bin bir şifa depolayan yağ bulundu

Bitkilerden elde edilen bitkisel yağlar, sağlığımız için şifa depolayan kaynaklardan biridir. Bu yağlar hem genel sağlığımıza hem de cilt sağlığımıza olumlu pek çok etkiler yaratır. Bitkisel yağlar arasında en şifalı olanlardan birini sizler için paylaştık. Faydalarını öğrenince hemen aktara gideceksiniz. İşte her derde deva olan o yağ...

Faydasını duyan koşa koşa aktara gidiyor: 1 damlasında bin bir şifa depolayan yağ bulundu

Bitkisel yağlar hem genel sağlığımız hem de cilt sağlığımız için en faydaları kaynaklardır. Kenevir tohumundan elde edilen yağ da bunlardan biridir.

Kenevir tohumu yağı, kenevir tohumlarından yapılır ve yağ üretilene kadar soğuk preslenerek toplanır.

Bu yağ genellikle berrak veya hafif yeşil renktedir, rafine edilmemiş ve fındıksı bir tada sahiptir. Ülkemizde kenevir tohumu üretimi, denetimli bir şekilde yapılır.

Kenevir tohumu başlı başına bir şifa kaynağı olsa da onlardan elde edilen yağ hem genel sağlığımız için hem de cilt sağlığımız için son derece güçlü faydalar sunar.

Kenevir tohumu yağının bu faydalarını öğrendikten sonra koşa koşa aktarın yolunu tutacaksınız. İşte kenevir tohumu yağının mucizevi faydaları…

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Kenevir tohumları besinlerle dolu olduğundan, tohumlardan elde edilen kenevir yağı kalp dostu birçok fayda sağlar.

Araştırmalara göre, kenevir yağının kalp üzerinde koruyucu bir etkiye sahip olduğu öne sürüldü.

Kenevir tohumlarında bulunan çeşitli bileşikler, iltihabın azaltılmasında ve kan basıncının rahatlatılmasında önemli bir rol oynar.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUR

Kenevir tohumlarında bulunan omega-3 yağ asitleri kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda beyin sağlığımız için de harikalar yaratabilir.

Kenevir tohumları, en yüksek bitki bazlı omega-3 yağ asitleri kaynaklarından biri olarak kabul edilir, bu da kenevir tohumu yağını vejetaryenler ve veganlar için mükemmel bir yağ seçeneği haline getirir.

Omega-3 yağ asitlerinin vücutta birçok rolü vardır, özellikle beyindeki hücre zarlarını oluşturur. Araştırmacılar ayrıca omega-3'ün anti-inflamatuar etkilerinin, beyindeki bozulmayı azaltırken sağlıklı beyin hücresi oluşumunu teşvik ettiğini de buldu.

Faydasını duyan koşa koşa aktara gidiyor: 1 damlasında bin bir şifa depolayan yağ bulundu

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Kötü sindirim sağlığının ruh halimizden kilo yönetimine kadar her şeyi etkilediği görüldüğünden, sindirimimizi sağlıklı tutmak hayati önem taşımaktadır.

Antiinflamatuar kenevir tohumu yağının faydaları; şişkinlik, gaz ve düzensiz bağırsak hareketleri dahil olmak üzere birçok sindirim rahatsızlığı semptomunun hafifletilmesinde etkilidir.

CİLDE İYİ GELİR

Kenevir yağının doğrudan cildinize sürerek veya tüketerek deneyimleyebileceğiniz birçok cilt dostu faydası vardır.

Kenevir yağı cildi nemlendirir ve rahatlatır, cildi güçlendirir, sivilceyle savaşır, yaşlanma karşıtı özellikler sağlar, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olur.

Ayrıca kenevir yağı, cildin mantar ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı direnç yeteneğini arttırır.

KENEVİR TOHUMU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kenevir tohumu yağını direkt ağızdan tüketebilir veya topikal olarak uygulayabilirsiniz. Kenevir tohumu yağını salatalarda, soslarda ve diğer yemeklerde kullanabilirsiniz.

Kenevir tohumu yağını topikal uygulama veya cilde doğrudan uygulama, cilt bölgelerini hızlı bir şekilde nemlendirmeniz veya tahrişi ve iltihabı hafifletmede yardımcı olur.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmamak adına uygulamadan veya tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin